Ingrediente
- carne pui cu tot cu os 1 kg
- morcovi 2 buc
- telina 1 buc
- pastarnac 1 buc
- ceapa 1 buc
- ardei mic 1 buc
- cartofi 2 buc
- apa 2 l
- sare
- boabe piper
Galuste de gris :
- 1 ou
- 4 lg gris
- 1/2 lgt ulei
- putina sare
Mod de preparare
Punem carnea de pui in apa rece, sarea si punem pe foc mic (pentru ca supa sa nu fie tulbure) . Spumam supa cand vedem ca are spuma deasupra. Dupa ce s-a fiert carnea , adaugam legumele curatate si lasam in continuare pe foc pana se fierb si legumele.
Strecuram printr-o sita marunta toata supa, apoi fierbem galustele in ea.
Pentru galuste : batem oul cu furculita, adaugam putina sare si uleiul, apoi grisul si amestecam . Trebuie sa avem grija sa nu iasa galustele prea tari sau prea moi. verificam daca e buna compozitia cand furculita lasa dare pe fundul farfuriei cand amestecam
Cu ajutorul furculitei sau a unei linguri punem galuste in oala cu supa; de fiecare trebuie sa avem grija sa introducem in supa galusca cu lingura ca sa se desprinda de ea; nu ii dam drumul in supa din aer. Lasam sa fiarba pana ce galustele se ridica deasupra .
Servim alaturi de patrunjel verde (sau fara, fiecare dupa cum ii place) si piper macinat.
Pofta buna sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|