Supa de pui cu hrisca

Postat de Brindusa in Supe
8 Feb 2012 | 5879 vizualizari
Supa de pui cu hrisca

Supa aceasta nu are nimic special. Se face clasic, ca orice supa de pui. Ceea ce o deosebeste de alte supe este ca in loc de taietei, sau orez am folosit hrisca . Este pentru prima oara cand folosesc asa ceva si am avut oarece retinere, mai ales ca ma gandeam ca n-o sa le placa baietilor mei (ca mie imi place sa experimentez tot felul de gusturi noi). Dar uite ca n-a fost asa. Supa cu hrisca a fost primita cu mare entuziasm, asa ca urmeaza si alte retete cu ea.

Ingrediente

  • 500 g carne de pui cu mult os (spate, eventual aripi)
  • 4 morcovi medii, curatati
  • 1 radacina de patrunjel, curatata
  • 1 telina mica, curatata
  • 2 cepe mici, intregi, curatate
  • 1 foaie de dafin
  • 2 ciusoare
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 cana seminte de hrisca, spalate bine
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare

Acopera carnea cu 7 l de apa si pune-o la fiert. Cand incepe sa fiarba da focul mic si scoate cu grija toata spuma formata. 

Infige cuisoarele in ceapa si pune in oala morcovii, radacina de patrunjel, telina, ceapa si foaia de dafin. Fierbe supa la foc foarte mic, acoperita, pentru 2 ore. Dupa acest timp strecoara supa si pune-o din nou la fiert impreuna cu hrisca. Aceasta fiebe in 15- 20 de minute.

Taie 2 morcovi rondele si scoate carnea de pe os. Potriveste supa de sare si piper si adauga in ea morcovul si carnea.

Supa de pui cu hrisca se serveste calda, presarata cu patrunjel tocat fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu hrisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciocanele de pui cu hrisca si legume

Postat de camelia75

Ciocanele de pui cu hrisca si legume

1.Spalati bine ciocanelele de pui,apoi le asezati intr-un castron si le condimentati cu Vegeta.Le puneti in frigider pentru 30 de minute. 2.Intr-o tigaie,puneti uleiul iar cand este incins...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2012, 22:18
la 08.02.2012, 22:26
am mai auzit eu de cuisoare in ceapa,parca pe la Cristi
la 09.02.2012, 05:50
la 09.02.2012, 09:17
am doua pachete cu hrisca si nu stiu ce sa fac cu ea
la 09.02.2012, 11:00
nu am mancat

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking