Ingrediente
- 1 rata (cca1,5 kg)
- 3 morcovi mai maricei
- 2 radacini patrunjel
- 1/2 telina
- 1ceapa mai mare
- 1 catel usturoi
- 1 ardei galben
- sare
- piper
- secretul gustului
- citeva tije telina
- 250 gr paste alfabet (eu am folosit arnos )
- citeva boabe de piper
Mod de preparare
Prima data am curatat bine rata apoi am taiat-o bucati si am lasat-o putin in apa rece ,pina curatam zarzavatul .
Apoi am pus carnea intr-o oala de 4 l. am completat pe 3/4 cu apa si am lasat sa fiarba la foc mic.
Cind incepe sa fiarba spumam bine apoi adaugam zarzavatul si ceapa, potrivim de sare si lasam sa fiarba la foc mic.
Cind este aproape spre terminare am adaugat catelul de usturoi ,ardeiul galben si tijele de telina.
Cind carnea este bine fiarta se strecoara supa, mai adaugam putina vegeta ,completam cu apa fierbinte.
dam in clocot apoi adaugam pastele, lasam sa dea citeva clocote apoi oprim focul si lasam acoperita oala ca pastele sa-si mareasca volumul .. Supa este gata pentru a fi servita
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|