Supa de rosii cu galuste

Postat de gaby_d in Supe/Ciorbe
9 Mar 2013 | 9381 vizualizari
Supa de rosii cu galuste

N-as putea afirma cu voce tare ca supa de rosii se numara printre preferate:D, dar fiind raciti toti din casa cam multisor timp, am zis ca medicatia trebuie combinata cu o alimentatie cat mai usoara si sanatoasa . Danut a catalogat supa asta ca fiind ciudata:)))

Ingrediente

  • 1 kg rosii
  • doua cepe
  • un morcov
  • o bucata de telina
  • o radacina patrunjel si una de pastarnac (potrivite ca marime)
  • 1/2 ardei gras rosu

pentru galuste

  • doua oua mari
  • 8 linguri gris
  • un strop de ulei
  • sare
  • o lingura apa minerala
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Rosiile se spala ,se pun intr-un vas cu apa si se oparesc pentru a putea fi decojite mai usor.Le lasam la racit apoi le curatam coaja.

Punem legumele taiate bucati mari la fiert intr-un vas cu vreo...4 l de apa. Punem putina sare si lasam la fiert la foc mic. Cand toate sunt fierte le scoatem din supa.

Pasam rosiile decojite  cu blenderul si le adaugam in supa.

Intre timp preparam galustele :batem bine albusurile cu putina sare ,adaugam galbenusurile frecate cu un  pic de ulei.Turnam grisul lingura cu lingura, amestecand  pana cand obtinem un amestec de consistenta unei smantani groase.Adaugam si apa minerala.

Dam focul la mic, adaugam o jumatate de cana apa rece in supa de rosii  si incepem sa adaugam galuste din compozitia cu gris, luand cu o lingura pe care o bagam in apa rece. Le punem usor in supa de rosii , nu le dam drumul de sus, cum faceam eu mai demult :)))

Condimentam supa cu sare si piper.Lasam la fiert 15-20 minute.

Punem capacul si lasam supa de rosii "sa se aseze" si galustele sa se "umfle".

La servire presaram patrunjel verde tocat in supa de rosii.

Sursa - Supa de rosii

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoase

Postat de Ksenya

Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoase

Iata cum se prepara Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoase Legumele le-am spalat curatat si tocat grosier. Am pus untul si uleiul intr-o oala, cand s-a incalzit suficient am...

Citeste continuarea

Supa de vacuta cu galuste de gris

Postat de mihaelar63

Supa de vacuta cu galuste de gris

 Am preparat supa clara de carne  fierband legumele cu carne in oala cu fierbere sub presiune . In oala sub presiune zeama imi iese mereu foarte clara  fara sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2013, 23:37
sunt de acord cu Danut,dara arata bine supica
la 09.03.2013, 23:40
buna buna
la 09.03.2013, 23:41
mie imi place tare mult supa asta si nu vad nimic ciudat la ea . Nu stiti voi ce e bun Nici Dia nici Danut
la 09.03.2013, 23:42
nici eu))
la 09.03.2013, 23:44
eu pun legumele taiate si le las acolo ca tare mult imi plac

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking