Supa de rosii cu perisoare

Postat de RODIMUR in Supe
11 Iul 2018 | 755 vizualizari

Prepar adeseori supă de roșii, atât vara, cât și iarna și folosesc de regulă nu numai câteva roșii, dar mai ales suc natural de roșii, făcut în casă, dulce și bun. Dacă de obicei adaug tăiței, orez, sau găluște de gris, de această dată m-am gândit să fac niște perișoare moi și gustoase, din pulpă de porc. A ieșit o supă foarte bună, grație ingredientelor naturale de calitate. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de supă de 4 litri.

Ingrediente

  • Pentru supă:
  • 2 roșii
  • 1 litru de suc de roșii, preparat în casă
  • 2 morcovi,
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 țelină mică
  • 2 cepe
  • 2-3 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui pentru călit legumele
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • Pentru perișoare:
  • 250-300 grame de carne tocată de porc
  • 1 ou
  • 40 grame de orez
  • 1/4 ceapă
  • 1 lingură de făină albă
  • sare
  • piper
  • pătrunjel tocat
  • făină albă pentru modelat perișoarele

Mod de preparare

Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc la foc mic și în ulei suficient, până devin transparente.

Se spală roșiile, se curăță de semințe, se taie cubulețe și se călesc în tigaie, peste ceapă.

Se curăță morcovii, pătrunjeii și țelina, se spală, se dau pe răzătoare și apoi se pun la fiert într-o oală încăpătoare, cu 3 litri de apă rece. Se spumuiește, când este cazul.

Usturoiul se curăță, se spală, se taie mărunt și se pune în tigaie la călit, la foc mic, peste ceapă și roșii.

Între timp se fac perișoarele din carnea tocată de porc, amestecată cu:  un ou, orez, ceapă tăiată mărunt, pătrunjel tocat, sare, piper și o lingură de făină albă. Când amestecul este uniform, se ia cu lingurița din el și se fac perișoare mici, care se lasă, pe măsură ce se modelează, în oala de supă, oprită din fiert, sau dată la foc mic.

Când s-au format toate perișoarele, se dă focul mai iute și după două-trei clocote se adaugă legumele călite în ulei și sucul de roșii, se condimentează cu sare și piper și se mai lasă la fiert încă 6-7 minute, completându-se cu apă fierbinte, dacă este cazul.

După acest interval de timp, se presară pătrunjel tocat peste supă, se oprește focul de la aragaz, se pune capacul pe oală și după 10-15 minute, supă poate fi servită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Retete similare

Ciorba de perisoare cu amestec de ierburi uscate

Postat de merisor67

Mai intai curatam spalam si tocam legumele cuburi. Punem apa la fiert, cu putina sare si adaugam ceapa si morcovii, cand apa atinge punctul de fierbere Lasam legumele sa fiarba pana se...

Citeste continuarea

Ciorba cu chiftelute (Çorba- Turcia)

Postat de ctlina

O seara inainte puneti la inmuiat nautul in apa rece. Puneti apa suficienta caci se va umfla. A 2 a zi scurgeti nautul si clatiti-l sub apa rece. Puneti-l la fiert in apa noua, fara sare....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 12.07.2018, 05:26
Yammmi.
la 12.07.2018, 06:39
Place
la 12.07.2018, 06:58
o bunatate!
la 12.07.2018, 07:30
bună.sa!! !
la 12.07.2018, 08:03
daca nu e prea grasa, rece o vreau!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Retete Delikat