Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc la foc mic și în ulei suficient, până devin transparente.
Se spală roșiile, se curăță de semințe, se taie cubulețe și se călesc în tigaie, peste ceapă.
Se curăță morcovii, pătrunjeii și țelina, se spală, se dau pe răzătoare și apoi se pun la fiert într-o oală încăpătoare, cu 3 litri de apă rece. Se spumuiește, când este cazul.
Usturoiul se curăță, se spală, se taie mărunt și se pune în tigaie la călit, la foc mic, peste ceapă și roșii.
Între timp se fac perișoarele din carnea tocată de porc, amestecată cu: un ou, orez, ceapă tăiată mărunt, pătrunjel tocat, sare, piper și o lingură de făină albă. Când amestecul este uniform, se ia cu lingurița din el și se fac perișoare mici, care se lasă, pe măsură ce se modelează, în oala de supă, oprită din fiert, sau dată la foc mic.
Când s-au format toate perișoarele, se dă focul mai iute și după două-trei clocote se adaugă legumele călite în ulei și sucul de roșii, se condimentează cu sare și piper și se mai lasă la fiert încă 6-7 minute, completându-se cu apă fierbinte, dacă este cazul.
După acest interval de timp, se presară pătrunjel tocat peste supă, se oprește focul de la aragaz, se pune capacul pe oală și după 10-15 minute, supă poate fi servită.