Supa de rosii cu sos tahini

Postat de Adinuta in Mancaruri de post
30 Noi 2009 | 7018 vizualizari
Supa de rosii cu sos tahini

Ideea de a pune sos tahini in supa de rosii mi-a venit chiar citind acest site, mai exact articolul despre susan pus de Miha in Condimente/Plante. Si am zis sa incerc :) Mi-a placut mult combinatia, iar clasica supa de rosii a devenit mai savuroasa.

Ingrediente

  • 1 kg rosii
  • 1 morcov
  • 1 ardel
  • o radacina patrunjel
  • o bucatica de telina
  • o ceapa
  • vreo 3 linguri pulpa de rosii din conseva sau bulion (optional)
  • patrunjel verde (optional)
  • sos tahini

Mod de preparare

Pasul 1: Se spala bine legumele. Apoi se taie in bucati mai mici ceapa, radacina de patrunjel, telina si morcovul si se pun la fiert cu un pic de sare si ulei de masline. Dupa 20 minute se adauga rosiile curatate de cotorase si taiate in patru si ardelul taiat fidelute. Se mai fierb cam 15 minute, iar pentru un gust ma intens se pot adauga cateva linguri de pulpa de rosii sau bulion. Mai lasam sa dea in clocot o data si oprim.

Pasul 2: Cand s-au racit suficient, punem legumele cu supa in care au fiert in robotul de bucatarie si mixam bine pana devine o crema. Crema obtinuta o punem din nou pe foc pana da in clocot si mai adaugam sare, dupa gust. I se pot adauga taitei de orez fierti, dar eu o prefer simpla, o fam mai grosuta.

Se pune supa in boluri, i se adauga sos tahini (cam cate o lingura sau 2) si patrunjel verde taiat marunt. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu sos tahini" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftele de legume de post cu cartofi wedges la cuptor

Postat de Oana

Chiftele de legume de post cu cartofi wedges la cuptor

Da pe razatoarea cu ochiuri mici dovlecelul, cartofii, morcovul si usturoiul. Pune-le intr-o sita si lasa-le sa se scurga. Preseaza-le putin sa elimini excesul de lichid....

Citeste continuarea

Trio de humus reteta

Postat de Ksenya

Trio de humus reteta

  Humus reteta   Re ț eta de bază pentru pregătirea trio-ul este Humusul clasic. Se amestecă năutul fiert cu uleiul de masline, tahina, sucul de lamaie, că ț eii de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2009, 20:33
arata bine
la 30.11.2009, 20:37
la 30.11.2009, 21:00
super bine arata!
la 30.11.2009, 21:54
Mmm, buuun!
la 30.11.2009, 22:38
Oana, da te schimbi mai ceva ca Moni Columbeanu! Aici imi amintesti de o poza a ei cu Iri la birou...

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking