Ingrediente
- 1 kg rosii
- 1 morcov
- 1 ardel
- o radacina patrunjel
- o bucatica de telina
- o ceapa
- vreo 3 linguri pulpa de rosii din conseva sau bulion (optional)
- patrunjel verde (optional)
- sos tahini
Mod de preparare
Pasul 1: Se spala bine legumele. Apoi se taie in bucati mai mici ceapa, radacina de patrunjel, telina si morcovul si se pun la fiert cu un pic de sare si ulei de masline. Dupa 20 minute se adauga rosiile curatate de cotorase si taiate in patru si ardelul taiat fidelute. Se mai fierb cam 15 minute, iar pentru un gust ma intens se pot adauga cateva linguri de pulpa de rosii sau bulion. Mai lasam sa dea in clocot o data si oprim.
Pasul 2: Cand s-au racit suficient, punem legumele cu supa in care au fiert in robotul de bucatarie si mixam bine pana devine o crema. Crema obtinuta o punem din nou pe foc pana da in clocot si mai adaugam sare, dupa gust. I se pot adauga taitei de orez fierti, dar eu o prefer simpla, o fam mai grosuta.
Se pune supa in boluri, i se adauga sos tahini (cam cate o lingura sau 2) si patrunjel verde taiat marunt. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu sos tahini" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|