Ingrediente
- 600 ml passata de rosii, sau orice suc de rosii preferati. Eu am mai adaugat apa, pentru ca era destul de concentrata passata.
- 5 graunti de usturoi
- 2 linguri cu varf de ghimbir razuit
- 2 linguri de pasta de ardei sau bulion de ardei
- o lingurita de coriandru macinat
- o lingurita de turmeric
- o lingurita de boia de ardei dulce
- 2 ardei iuti uscati
- jumatate de ligurita de garam masala
- patrunjel sau mai bine coriandru verde daca aveti
- taietei
- o lingura de unt sau ulei pentru gatit
- jumatate de lingurita de praf de chilli (optional) - pentru un gust cu adevarat incendiar !!
- 3 linguri de sos Worchestershire (optional)
- sare...
- feliute de ghimbir pentru decor la sfarsit
- iaurt pentru servit
Mod de preparare
1. Intr-o oala puneti untul sau uleiul, adaugati usturoiul + ghimbirul + condimentele uscate + ardeiul iute. Mestecati, apoi puneti si pasta de ardei
2. Adaugati passata de rosii sau ce ati decis sa folositi si lasati sa fiarba 2-3 minute.
3. Puneti sosul Worchestershire si sare dupa gust.
4. Adaugati taieteii si mai lasati sa fiarba conform instructiunilor de pe pachet .
5. Serviti cu iaurt, patrunjel verde si feliute de ghimbir.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii picanta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|