Supa japoneza miso cu muschiulet de porc
Postat de Sylvia in Supe
4 Iun 2013 | 6221 vizualizari
In aprilie am fost la Paris, am petrecut cateva zile incantatoare, am avut ocazia sa ma plimb mult, sa petrec doua zile minunate cu o foarte draga prietena a mea Ana , cu care am stabatut in lung si lat micile stradute din Cartierul Latin, am petrecut mult timp in librarii si anticariate de carti, am baut cafele lungi cu multe povesti pe terase simpatice, am vizitat mici magazine alegand imaginar zeci de perechi de pantofi si haine si am mancat in restaurante asiatice . Am fost de doua ori sa luam pranzul intr-un restaurant japonez mic si aglomerat tare, am inteles mai apoi de ce Ana zicea ca e cel mai bun restaurant din zona. Am descoperit o alta fata a bucatarie japoneze , despre care nu stiam foarte multe, paste gatite la aburi , orezul lor special cu bob rotund, carne de vita delicioasa si frageda, supe miso fierbinti….totul minunat . La intoarcere am intrat intr-un magazin mic cu alimente si condimente japoneze……imi venea sa cumpar tot magazinul ! Ciuperci de toate categoriile proaspete si ambalate in mici pungute, condimente, paste, miso, soia , tofu de toate texturile, un vis ….Am cumparat cateva condimente si minunatii si va arat azi reteta mea de supa miso cu porc si ciuperci negre.