Supa japoneza miso cu muschiulet de porc

Postat de Sylvia in Supe
4 Iun 2013 | 6221 vizualizari
Supa japoneza miso cu muschiulet de porc

In aprilie am fost la Paris, am petrecut cateva zile incantatoare, am avut ocazia sa ma plimb mult, sa petrec doua zile minunate cu o foarte draga prietena a mea Ana , cu care am stabatut in lung si lat micile stradute din Cartierul Latin, am petrecut mult timp in librarii si anticariate de carti, am baut cafele lungi cu multe povesti pe terase simpatice, am vizitat mici magazine alegand imaginar zeci de perechi de pantofi si haine si am mancat in restaurante asiatice . Am fost de doua ori sa luam pranzul intr-un restaurant japonez mic si aglomerat tare, am inteles mai apoi de ce Ana zicea ca e cel mai bun restaurant din zona. Am descoperit o alta fata a bucatarie japoneze , despre care nu stiam foarte multe, paste gatite la aburi , orezul lor special cu bob rotund, carne de vita delicioasa si frageda, supe miso fierbinti….totul minunat . La intoarcere am intrat intr-un magazin mic cu alimente si condimente japoneze……imi venea sa cumpar tot magazinul ! Ciuperci de toate categoriile proaspete si ambalate in mici pungute, condimente, paste, miso, soia , tofu de toate texturile, un vis ….Am cumparat cateva condimente si minunatii si va arat azi reteta mea de supa miso cu porc si ciuperci negre.

Ingrediente

  • 2 litri de bouillon de legume nesarat,
  • 100 grame de muschiulet de porc ( filé mignon in franceza),
  • un morcov taiat fasii lungi si subtiri,
  • 2-3 ciuperci chinezesti negre rehidratate,
  • 100 de tofu moale,
  • 2 lingurite de pasta miso,
  • 2 fire de ceapa verde,
  • putin ghimbir ras,
  • o lingura sau doua de sos de soia light . .

Mod de preparare

Pasta miso este cunoscuta de peste 2500 in China si a patruns apoi si in Japonia, in scrierile japoneze din secolul VII , facea chiar parte din salarul functionarilor alaturi de soia, orez si alte alimente. Este o pasta cu o concentratie mare de proteine, facuta din soia,  orez sau orz,  apa de mare si fermentul Koji , fermentata indelung si utilizata ca si concentrat de gust pentru supe, sosuri , o multime de preparate.  Este considerata benefica pentru sanatate din cauza fermentilor ei care amelioreaza digestia, refac flora intestinala, revigoreaza organismul …. o sa va vorbesc mai multe despre ea intr-un articol separat.

Pentru supe este folosita in cantitati mici, adaugate spre final fara  sa fie lasata prea mult la fiert dar fiarta totusi pentru a distruge anumite bacterii .

Preparare : prajim in foarte putin ulei bucatile de porc taiate bucati lungi si subtiri, le scoatem apoi si adaugam morcovul ci partea de jos de la ceapa verde, taiata fasii lungi. Dupa un minut adaugam bouillonul de legume clocotit si ciupercile rehidratate, ghimbirul, sosul soia, adaugam pasta miso si lasam sa clocoteasca un 2-3 minute. Adaugam pastele fierte separat, stingem focul si presaram ceapa verde si patrunjel sau coriandru dupa preferinta. Se serveste fierbinte si e o minunatie de supa, consistenta dar lejera in acelasi timp , cu o textura aparte, eu am mai adaugat pasta de ardei iute ca sa ii dau o nota picanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa japoneza miso cu muschiulet de porc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa crema de fasole

Postat de oanapl

Supa crema de fasole

Pui fasolea la înmuiat pentru minim 12 ore (preferabil peste noapte). O pui la fiert și schimbi apa de 2-3 ori și o clătești bine, apoi o pui la fiert în apă cu o linguriță...

Citeste continuarea

Supa crema de ciuperci

Postat de CameliaComan

Supa crema de ciuperci

Intr-o oala punem uleiul si untul. Adaugam sare si ceapa tocata marunt si cateii de usturoi pasati. Le calim cateva minute. Intre timp spalam si curatam ciupercile. Le taiem in feliute subtiri....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2013, 19:24
Cat de bine arata!
la 04.06.2013, 19:27
Este foarte sanatoasa, daca aveti ocazia sa gasiti pasta Miso pe internet nuezitati, e ceva deosebit
la 04.06.2013, 19:27
Eu sunt mai familiarizata cu supele lor traditionale,dar imi place tare mult si varianta ta Mai am putin miso in frigider,ar trebui sa incerc si eu supa asta
la 04.06.2013, 19:32
super
la 04.06.2013, 19:35
Inteleg cum erai in magazinul de condimente , ca un copil in cel de jucarii Si eu am luat candva ciuperci negre uscate , m-au amuzat ca rehidratate aveu consistenta unor urechiuse de porc )

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking