Supa japoneza cu piept de rata

Postat de Sylvia in Rata
22 Oct 2014 | 7671 vizualizari
Supa japoneza cu piept de rata

Poate pare ciudat dar de mancarea japoneza m-am indragostit pe loc deindata ce am avut ocazia sa mananc in cateva restaurante care faceam mancare japoneza adevarata pentru ca bucataria japoneza inseamna mult mai mult decat sushi, au supe minunate si aromate, orez cu bocul rotund cu diferite carnuri si omlete, taietei prajiti cu carne si legume, paste de toate felurile de la taietei udon, soba la cei de orez. Este o bucatarie sanatoasa si aromata, va doresc sa o descoperiti si sa o degustati pe indelete.

Ingrediente

  • taietei de orez
  • piept de rata
  • varza chinezeasca
  • spanac verde
  • ardei iute
  • usturoi
  • ghimbir proaspat
  • sos soia light
  • supa de pui
  • putina scortisoara
  • ceapa verde
  • coriandru proaspat
  • un fir de ulei de susan prajit

Mod de preparare

 Mancarea japoneza inspira culoare si prospetime de la prima privire, aromele ei te cuceresc repede desi se vede ca este o mancare simpla imediat simti nevoia sa o degusti si deindata ce ai gustat-o te indragostesti de ea ....impaca si cele mai pretentioase gusturi si poate fi deopotriva subtila sau bogata in intensitatea aromeleor in functie de dorinta celui care o mananca. 

  Prepararea supelor japoneze este extrem de simpla si sanatoasa , se merge aproape intotdeauna pe un fons de supa facuta separat cu ingredientele de baza si apoi pe gatirea rapida a legumelor si adesea a carnii in supa clocotita turnata peste ele direct in farfurie. In acest fel calitatile legumelor se pastreaza  intacte si avem parte de crocant si aromat in acelasi timp . 

   Se face o supa concentrata si aromata de pui ( un fond de pui ) la care se adauga  putin ghimbir proaspat tocat marunt ( cam 1 cm ) putin ardei iute, o lingura de sos soia light, putin usturoi tocat fin si un fir de scortisoara macinata cat se ia subtil intre 2 degete. Se lasa sa clocoteasca cateva minute timp in care pregatim legumele , taindu-le varza fasii si ceapa verde rondele. spanacul se lasa intreg. Taieteii de  orez se pregatesc conform indicatiilor de pe pachet cei care i-am avut eu sunt speciali de supa si au trebuit si lasati la inmuiat in apa si fierti, in general se prepara in cateva minute lasati in apa clocotita. se strecoara se clatesc din belsug cu apa rece sa oprim gatirea si se amesteca cu putin ulei de susan care ii aromeaza si ii impiedica sa se lipeasca. 

  Fasiile de rata se rumenesc la sec pret de 30 secunde pe fiecare parte, se pastreza la cald si se deglaseaza vasul in care au fost rumenite cu supa clocotica ca sa recuperam aroma delicioasa lasata de ele. 

  Montajul este extrem de simplu intr-un bol adanc se pun taieteii de orez, se adauga legumele ( spanacul, varza chinezeasca, ceapa verde) si bucatile de piept de rata . Se toarna peste supa clocotita si se lasa pret de 1-2 minute la infuzat. Se garniseste cu coriandru, rondele de ceapa verde, putin ardei iute si un fir de ulei de susan.  Este o supa care garantat o sa va cucereasca, o sa adorati complexitatea si multitudinea aromelor, este o explozie de senzatii , ceva ce merita savurat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa japoneza cu piept de rata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Rulada din piept de rata cu fistic si ceapa verde

Postat de andaoana

Rulada din piept de rata cu fistic si ceapa verde

Pieptul de rata il taiam fara sa desprindem bucatile una de alta pentru a obtine o bucata mare. Cu batatorul de carne o batem o usor pentru a intinde putin si penru a se fragezi. Condimentam cu...

Citeste continuarea

Pulpe de rata la cuptor

Postat de Ela68

Pulpe de rata la cuptor

1. Spalati si uscati bine pulpele cu un prosop de bucatarie. 2. Presarati cu sare pe toate partile si asezati pulpele intr-un vas, cu pielea in jos. 3. Adaugati apa, sucul de portocale,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2014, 19:05
Este o supa in top 5 la mine asta ca sa va spuna ceva daca pozele nu va conving, sper sa o testati si sa va placa. Deja stiu persoane care vor sa o testeze
la 22.10.2014, 19:20
Sunt sigura ca mi-ar place sa gust din supa ta, mai alesca ador rata!
la 22.10.2014, 19:31
As papa si eu
la 22.10.2014, 19:38
Indiscutabil au doua metode infailibile de mentinut silueta:betisoarele si bolurile mici.
la 22.10.2014, 19:40
wow.....vreau si eu o portie!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking