Supa japoneza miso cu pui

Postat de Sylvia in Pui
17 Mar 2012 | 10779 vizualizari
Supa japoneza miso cu pui

Poate o sa vi se para ciudata, poate veti spune ca nu gasiti toate ingredientele, eu zic sa o testati daca aveti ocazia chair daca nu aveti toate condimentele .

Ingrediente

  • taietei japonezi (sunt foarte asemanatori la forma cu taieteii chinezesti)
  • 150 grame de piept de pui taiat fasii
  • o jumatate de ardei rosu
  • o jumatate de morcov taiat bastonase fine
  • o ciuperca uscata shitake rehidratata bine prealabil
  • o lingura de sos de soia
  • pasta fermentata miso
  • ghimbir proaspat ras sau pudra (eu am folosit pudra, am impresia ca aroma e mai subtila si mai uniforma)
  • o lingura de ulei de arahide

Mod de preparare

Va propun o supa pe cat de simpla pe atat de aromata cu miso, care este o pasta fermentata foarte sarata facuta pe baza de soia, sare de mare, orz sau grau si uneori un ferment de orez parfumat cu ciuperci . Fermentatia aceste paste poate dura de la cateva saptamani pana la cativa ani, este benefica pentru sanatate si radacinile ei se trag din China, in Japonia a fost introdusu in secolul VII dar mai multe despre aceasta pasta o sa va vorbesc intr-un articol separat.
Preparare: se calesc la foc mediu fasiile de pui in uleiul de arahide, se adauga fasiile de ciuperci si se toarna 1 litru de bouillon ( supa clare) de legume (sau de pui ) . Se lasa sa clocoteasca pret de 10 minute si se adauga fasiile de morcov si de ardei, se condimenteaza cu soia, ghimbir si miso si se lasa la fiert 6-8 minute cat sa ramana legumele usor crocante. Cu trei minute inainte de final adaugam taietei japonezi ( timpul poate varia in functie de taietei, respectati indicatiile de pe pachet ). La sfarsit se mai asezoneaza dupa gust ( sare n nici un caz nu trebuie sa puneti) eventual un varf de cutit de pasta de aredi iute. Se serveste calda decorata cu cateva rondele de ceapa verde, va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa japoneza miso cu pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mancare de pui cu masline si rosii

Postat de rocsi_1612

Mancare de pui cu masline si rosii

Pulpele de pui le parliti la flacara aragazului, apoi le spalati si le stregeti cu niste servetele. Ceapa curata o tocati marunt. Ardeiul rosu il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete....

Citeste continuarea

Pulpe de pui cu cartofi si fasole verde - la cuptor

Postat de mihaelar63

Pulpe de pui cu cartofi si fasole verde - la cuptor

Se fierbe fasolea verde[dupa ce a fost decongelata la temperatura camerei ] . Se scurge apa de pe fasole si se clateste cu apa rece pentru a-si pastra culoarea de verde frumos ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2012, 20:07
ce buna e!!!
la 17.03.2012, 20:08
Vaai, Sylvia, nu m-am trezit citisem "supa misto"
la 17.03.2012, 20:08
Bine-ai revenit!
la 17.03.2012, 20:10
Ina cred ca supa misto suna si ma bine pupici multi ! Multumesc de primire din pacte am o perioada taaaaare incarcata intru in casa dupa ora 18 seara
la 17.03.2012, 20:14
si io am citit misto

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking