Supa strecurata de pui si legume cu galuste de gris

Postat de Kori in Supe
2 Noi 2011 | 9797 vizualizari
Supa strecurata de pui si legume cu galuste de gris

Supa asta e mai traditonala decat sarmalele in zona unde locuiesc eu, de obicei cu taitei, dar si cu galuste de gris. Am avut pui de la tara, legume din gradina, toate foarte "bio" crescute, deci chiar a avut gustul pe care-l avea supa bunicii: "levesha" cum ii spunea ea :) Din legumele fierte si carnea din supa am facut o salata; o postez si pe aia imediat :)

Ingrediente

  • pentru supa:
  • spate, aripi, gat, picioarele si pulpele inferioare de la doi pui mai mici
  • 3, 4 morcovi mari
  • 2, 3 radacini de patrunjel mari
  • 1 telina radacina mare
  • 3 cepe medii
  • 1 si 1/2 legatura de patrunjel verde
  • sare
  • piper negru boabe
  • pentru galuste:  
  • 3 oua
  • 2 linguri apa minerala
  • gris cat cuprinde
  • 1/2 legatura de patrunjel verde

Mod de preparare

Am curatat si spalat bine puiul, l-am portionat si l-am tinut in apa rece o jumate de ora (la puiul de casa se procedeaza asa ca sa nu lase sange in supa). Apoi am pus toate ingredientele intregi (curatate si spalate  bineinteles), -doar morcovii i-am crestat in lung si telina am taiat-o bucati mari- in 8 litri de apa cu o lingura mare sare si o lingura de piper boabe. Le-am lasat sa fiarba bine de tot la foc mic pana cand toate legumele si mai ales carnea au fost foarte bine fierte.

Am scos apoi cu o paleta toate legumele si carnea intr-un vas, si supa am strecurat-o prin strecuratoare deasa. Supa rezultata am impartit-o in doua: jumate am pus-o intr-un flacon curat (dupa ce s-a racit) si la congelator pt data viitoare cand doar o pun la fiert si pun in ea taitei:)

Cealalta jumatate am pus-o din nou pe foc, (daca e foarte concentrata si a scazut mult la fierberea precedenta se poate completa cu apa), am potrivit-o de gust cu delikat de pui (daca mai e nevoie si nu e deja suficient de sarata). Intre timp am pregatit galustile de gris: am batut bine cu furculita 3 oua intregi si 2 linguri de apa minerala si apoi am adaugat gris pana a ajuns de consistenta unei paste grosute, (dar nu aluat!). Dupa ce supa a inceput sa clocoteasca am luat cu furculita galuste din "pasta" si le-am introdus usor in supa. Le-am lasat sa cloteasca la foc mic 2 minute , am adaugat patrunjel verde tocat marunt si gata.

Din legumele si carnea din supa am facut o salata si din pieptul de pui snitele si asa am rezolvat si felul doi :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa strecurata de pui si legume cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa de pui cu galuste imperiale

Postat de Dya

Supa de pui cu galuste imperiale

Curatam copanelele si pipotele si le punem la fiert in 4 l de apa de rece. Adunam spuma ce se formeaza pe parcurs si cand sunt pe jumatate fierte adaugam legumele tocate/feliate. Le lasam sa...

Citeste continuarea

Supa de legume cu taietei de casa- Philips Multicooker

Postat de Oana

Supa de legume cu taietei de casa- Philips Multicooker

Am pregatit mai intai taieteii dupa reteta de aici  . Daca nu aveti masina de taietei amestecati oul batut cu sare si faina si framantati usor un aluat pe care il intindeti apoi cu sucitorul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2011, 09:03
la supe sunt prezenta
la 02.11.2011, 09:26
cea mai buna EVER
la 02.11.2011, 10:17
buna buna
la 02.11.2011, 10:54
buna
la 02.11.2011, 11:12
asta e una din supele ce ii plac mult mamei

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking