Ingrediente
- pentru supa:
- spate, aripi, gat, picioarele si pulpele inferioare de la doi pui mai mici
- 3, 4 morcovi mari
- 2, 3 radacini de patrunjel mari
- 1 telina radacina mare
- 3 cepe medii
- 1 si 1/2 legatura de patrunjel verde
- sare
- piper negru boabe
- pentru galuste:
- 3 oua
- 2 linguri apa minerala
- gris cat cuprinde
- 1/2 legatura de patrunjel verde
Mod de preparare
Am curatat si spalat bine puiul, l-am portionat si l-am tinut in apa rece o jumate de ora (la puiul de casa se procedeaza asa ca sa nu lase sange in supa). Apoi am pus toate ingredientele intregi (curatate si spalate bineinteles), -doar morcovii i-am crestat in lung si telina am taiat-o bucati mari- in 8 litri de apa cu o lingura mare sare si o lingura de piper boabe. Le-am lasat sa fiarba bine de tot la foc mic pana cand toate legumele si mai ales carnea au fost foarte bine fierte.
Am scos apoi cu o paleta toate legumele si carnea intr-un vas, si supa am strecurat-o prin strecuratoare deasa. Supa rezultata am impartit-o in doua: jumate am pus-o intr-un flacon curat (dupa ce s-a racit) si la congelator pt data viitoare cand doar o pun la fiert si pun in ea taitei:)
Cealalta jumatate am pus-o din nou pe foc, (daca e foarte concentrata si a scazut mult la fierberea precedenta se poate completa cu apa), am potrivit-o de gust cu delikat de pui (daca mai e nevoie si nu e deja suficient de sarata). Intre timp am pregatit galustile de gris: am batut bine cu furculita 3 oua intregi si 2 linguri de apa minerala si apoi am adaugat gris pana a ajuns de consistenta unei paste grosute, (dar nu aluat!). Dupa ce supa a inceput sa clocoteasca am luat cu furculita galuste din "pasta" si le-am introdus usor in supa. Le-am lasat sa cloteasca la foc mic 2 minute , am adaugat patrunjel verde tocat marunt si gata.
Din legumele si carnea din supa am facut o salata si din pieptul de pui snitele si asa am rezolvat si felul doi :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa strecurata de pui si legume cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|