Ingrediente
- o mana de orez
- 5 cani de supa de legume sau de pui ( eu am facut supa cu carne de pui, o ceapa, un ardei, un morcov), daca va plac supele concentrate puteti folosi din alea
- 1 pahar mare de iaurt, am folosit Covalact, mergea si un pic mai mult, dar n-am avut pe cine sa trimit sa ia
- 1 ou
- 2 linguri de faina
- 1 lingura de unt
- 2 linguri de menta uscata
- sare dupa gust
Mod de preparare
1. In primul rand faceti supa de pui si strecurati-o.
2. Puneti la fiert orezul in supa limpede si lasati-l sa fiarba bine
3. Dati ciorba la o parte de pe foc
4. Intr-un castron mai mare amestecati oul cu cele 2 linguri de faina si omogenizati bine. Adaugati iaurtul.
5. Luati cate un polonic din ciorba care intre timp nu mai clocoteste si adaugati peste compozitia din castron si amestecati. Faceti la fel de vreo 3-4 ori.
6.. Acum incepeti sa turnati compozitia din castron cu polonicul inapoi in oala si mestecati. Ideea este sa nu se branzeasca.
7. Puneti ciorba din nou la foc mic, vreo 5 minute.
8. Intr-o tigaie topiti untul, adaugati menta si sotati putin, cu grija sa nu se arda, apoi presarati peste fiecare portie de ciorba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa turceasca de iaurt - Yayla" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|