Supă/ciorbă dulce de fasole galbenă

Postat de panacris in Supe/Ciorbe
27 Ian 2013 | 4842 vizualizari
Supă/ciorbă dulce de fasole galbenă

O supă/ciorbă hrănitoare, chiar și fără carne.

Ingrediente

  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui 50 ml.,
  • ardei gras 100 g,
  • ardei kapia copt 50 g,
  • morcovi baby 10 bucăți,
  • fasole galbenă 1000 g., ·
  • sare iodată, ·
  • boia de ardei dulce 1 linguriță,
  • leuștean, 
  • pătrunjel,
  • faină albă de grâu 2 linguri,
  • lapte covăsit 4 linguri.

Mod de preparare

Am folosit fasolea oparită și congelată, din rezerva de anul trecut. Ceapa se curăță și se pune la călit cu ulei și puțină apă. După ce devine translucidă se adaugă ardeii tocați mărunt. Între timp se curăță morcovii, se taie mărunt și se adaugă la ciorbă. După primul clocot se adaugă și fasolea, se asezonează de sare, se adaugă leușteanul tocat mărunt și se lasă la fiert la foc moderat cca. 20 de minute. Între timp făina se amestecă cu 1 linguriță de boia se desface cu lapte covăsit și se adaugă la ciorbă. Se lasă să se dea un clocot, amestecând continuu, pentru a nu face cocoloașe. Dupa ce s-a oprit focul se presară pătrunjel tocat mărunt după gustul fiecăruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă/ciorbă dulce de fasole galbenă" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World

Postat de Ksenya

Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World

Iata cum se prepara Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World Asezam carnea tocata intr-un bol, adaugam ceapa tocata fin, usturoiul si patrunjelul. Adaugam...

Citeste continuarea

Ciorba de vacuta cu rubarba

Postat de panacris

Ciorba de vacuta cu rubarba

Legumele se curăță, se spală și se taie bucățele mici, apoi se pun la călit în ulei cu puțină apă și sare, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Carnea de vită se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2013, 11:32
buna ciorba, imi place mult de tot, si cu ceapa rosie
la 27.01.2013, 11:37
Buna, buna! Cu ceva murat langa, e minunata!
la 27.01.2013, 11:38
buna tare
la 27.01.2013, 11:38
Şi ceapă şi murături, că eu nu mă supăr. Foarte bun Cristina
la 27.01.2013, 11:42
foarte buna

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking