Ingrediente
- ceapă galbenă 2 bucăți,
- ulei de floarea soarelui 50 ml.,
- ardei gras 100 g,
- ardei kapia copt 50 g,
- morcovi baby 10 bucăți,
- fasole galbenă 1000 g., ·
- sare iodată, ·
- boia de ardei dulce 1 linguriță,
- leuștean,
- pătrunjel,
- faină albă de grâu 2 linguri,
- lapte covăsit 4 linguri.
Mod de preparare
Am folosit fasolea oparită și congelată, din rezerva de anul trecut. Ceapa se curăță și se pune la călit cu ulei și puțină apă. După ce devine translucidă se adaugă ardeii tocați mărunt. Între timp se curăță morcovii, se taie mărunt și se adaugă la ciorbă. După primul clocot se adaugă și fasolea, se asezonează de sare, se adaugă leușteanul tocat mărunt și se lasă la fiert la foc moderat cca. 20 de minute. Între timp făina se amestecă cu 1 linguriță de boia se desface cu lapte covăsit și se adaugă la ciorbă. Se lasă să se dea un clocot, amestecând continuu, pentru a nu face cocoloașe. Dupa ce s-a oprit focul se presară pătrunjel tocat mărunt după gustul fiecăruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă/ciorbă dulce de fasole galbenă" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|