Ingrediente
- 150-200 g file de pangasius (macrou, hering)
- 1 ceapa rosie mica
- 1 ceapa alba mica
- 1 peperoni proaspat sau murat
- 2 foi de dafin
- 4 boabe de ienibahar
- 1 felie de lamaie
- 2 lingurite zeama de lamaie
- 2 catei de usturoi
- cateva boabe de piper
- 1 praf de cimbru uscat
- 4 linguri ulei (de masline)
- 4 linguri otet
- 5-6 masline
- 1/2 lingurita oregano
- cateva frunze de patrunjel
- sare dupa gust (1 lingurita rasa)
Mod de preparare
Taiati fileul de peste in fasiute subtiri de ~3 mm, apoi infasurati fiecare fasie in jurul unei masline sau a unei bucati de peperoni, combinat. Curatati si cepele, taiati-le in doua, apoi in fasii foarte subtiri. Presarati ceapa cu sare si frecati-o putin. Puneti intr-un bol ceapa, toate celelalte condimente, uleiul, otetul si zeama de lamaie si amestecati.
Afundati bine in marinada rulourile de pangasius pe care le-ati infasurat, avand grija sa nu se desfaca si dati bolul la frigider. Se poate servi dupa cel putin 2 ore. Pofta buna. A fost nemaipomenit de bun. Nu m-am asteptat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sushi din file de pangasius" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|