Sushi in varianta nigirizushi si temarizushi

Postat de Sylvia in Aperitive / Garnituri
17 Aug 2010 | 6964 vizualizari
Sushi in varianta nigirizushi si temarizushi

Are diverse denumiri in functie de forma si de compozitie, eu am facut ieri nigirizushi care este facut din orez presat care are desupra o bucata de peste crud, fructe de mare sau omleta si temarizushi care este cel mai intalnit in bucatria familiala in japonia, este o bila de orez care are in compozitie bucati mici de peste crud, legume, fructe de mare .

Ingrediente

 Ingrediente necesare :

  • orez pentru sushi ( eu am folosit ieri o canita de cafea plina cu orez) dar se poate inlocui cu un orez mai lipicios  ,
  • otet de orez spune  reteta se poate inlocui un un otet alb daca nu gasiti ,
  • 2 linguri de zahar,
  • cateva de somon ( se poate inlocui cu pastrav afumat, macrou afumat, orice  peste crud afumat) , 
  • o bucata de castravete curatat,
  • wasabi,
  • sos de soya

Mod de preparare

 Preparare: am pus orezul la fiert, exact ca in instructiunile de pe pachet. Spalat bine prealabil, pus un volum de orez ( o canita am pus eu ) si 1,5 volume de apa rece, putina sare. Am lasat sa clocoteasca tare 2 minute apoi am dat focul incet si am mai lasat 13 minute pana la absorbtia completa a apei , amestecand incet din cand in cand. Apoi am lasat orezul la racit 10 minute. Separat am facut intr-un bol un sfert de canita de otet de orez, 2 linguri de zahar ( de trestie am pus eu ) si putina sare. Am turnat amestecul peste orez si am amestecat bine. Orezul este foarte lipicios dar bobul ramane totusi intreg .

   Intr-un bol am amestecat o parte din orez cu somon taiat cubulete mici de tot.In alt vs am amestecat orez cu cubulete mici de castravete . Din amestecurile obtinute am modelat bile mici de sushi, acestea sunt  temarizushi .

   Din alta parte de orez am modelat niste  suluri mici aplatizate peste care se pot pune fasii de peste crud . Acestea sunt  nigirizushi , puteti sa le puneti deasupra fructe de mare ( creveti sectionati, calamari) sau omleta  eu am pus doar somon de data asta si am pus si o fasie mica de alga de decor . Am facut un platou asortat cunigirizushi  si temarizushi ,  o gustare rece excelenta daca vreti sa testati si gusturi noi. Se servesc stropite cu putin sos de soia si pasta iute wasabi care seamana cu pasta noastra de hrean ( e tot ceva sortiment de  hrean) doarr ca e mult mai iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sushi in varianta nigirizushi si temarizushi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cornuri aperitiv

Postat de mirela0911

Cornuri aperitiv

Intr-un bol se cerne faina. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se presara zaharul si apoi cam 100 ml lapte caldut. Se amesteca usor drojdia, apoi se lasa sa se...

Citeste continuarea

Insulite de dovlecei

Postat de RuxyRux

Insulite de dovlecei

Dovlecelul se rade, se stoarce de zeama, se amesteca cu ceapa si usturoiul date pe razatoare, se adauga restul ingredientelor. Se amesteca bine, se omogenizeaza perfect compozitia, apoi se iau...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.08.2010, 14:47
Ce bun ! Ce apetisant ! ce bine ca sunt prima si pot servi o portie mai maricicaaaaaaa ! Dau cu toata inima si 5 furculite se cunoaste ca esti in vacanta , ai timp de tot felul de "parafastacuri" ( prparate care necesita migaleala )
la 17.08.2010, 14:55
super! 5 furculite! un platou vesel plin de sanatate si savoare!
la 17.08.2010, 15:16
mie imi place si numele, care joci o spinzuratoarea ?
la 17.08.2010, 15:27
As vrea si eu sa gust!
la 17.08.2010, 15:47
delicioasesi cat de bine aratavin cu furculitelepoate mai ajung si eu sa gust

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking