Sweet Arpacas

Postat de danona in Mancare copii
4 Mai 2011 | 11943 vizualizari
Sweet Arpacas

Ingrediente

  • 200 g arpacas
  • 400 g branza dulce
  • 200 g stafide
  • 4 oua intregi
  • 4 mere dulci decojite
  • 1 cana lapte
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1,5 lingurite scortisoara
  • 4 linguri fructoza
  • 1 lingurita esenta rom
  • 1 lingurita esenta vanilie

Mod de preparare

1. Arpacasul se curata de impuritati si se spala bine (in minim 6 ape) dupa care se pune la fiert in apa cu 1 lingurita esenta rom (la 200 g arpacas se pun de 8 ori mai multe masuri apa). Arpacasul se fierbe la foc mic, fara sa se amestece in el, timp de 40-60 min, pana cand infloreste si se sfarama usor intre degete.

2. Stafidele se clatesc sub jet de apa si se pun la inmuiat intr-un bol cu lapte.

3. Merele se decojesc si se taie cubulete de aprox. 1 cm latura. Bucatelele de mere se pun intr-o tava de iena si se presara peste ele putina scortisoara si fructoza. Se dau la cuptor pana se inmoaie.

4. Cele 4 oua se bat bine cu telul si se amesteca cu 2 linguri fructoza, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Branza dulce se piseaza cu o furculita si se incorporeaza treptat cu ouale batute. La amestecul de branza cu oua se adauga jumatate din cantitatea de stafide inmuiate in lapte. Toata compozitia se amesteca usor pana se omogenizeaza.

5. Intre timp s-a fiert si arpacasul. Strecuram surplusul de apa din oala si amestecam arpacasul cu 2 linguri fructoza, esenta de rom, o lingurita de scortisoara, restul de stafide inmuiate in lapte. Bucatelele de mere coapte se rastoarna peste arpacas si se amesteca usor.

Luam o tava de iena in care am copt initial merele, o ungem cu putin unt si asezam 2 straturi:
-stratul de arpacas cu mere coapte
-apoi stratul de branza dulce cu oua.

Punem budinca la cuptor pentru aproximativ 30 minute, pana se face o crusta aurie si oul se intareste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sweet Arpacas" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu crema de migdale si capsuni

Postat de sufletista

Tort cu crema de migdale si capsuni

Turronul il rupem bucatele si il punem intr-o cratita cu 200 ml frisca, punem pe foc mic, amestecand continuu pana ce se topeste. Acoperim cu folie alimetara si dam la rece cateva ore. La...

Citeste continuarea

Tarta cu vanilie si capsuni

Postat de gurita_ta2005

Tarta cu vanilie si capsuni

Punem intr-un bol untul taiat cuburi, zaharul, sarea, oul, coaja de portocala si bicarbonatul stins in zeama de portocala. Amestecam ingredientele cu mana,punem treptat faina. Daca nu se mai...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 04.05.2011, 10:48
la 04.05.2011, 10:52
bun bun
la 04.05.2011, 12:58
Interesant,imi place
la 04.05.2011, 14:25
la 04.05.2011, 18:39

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking