Tabouleh a la Panacris

Postat de panacris in Mancaruri de post
11 Iun 2021 | 3962 vizualizari
Tabouleh a la Panacris

Tot vreau am vrut prepar și eu Tabouleh, adică un fel de garnitură din cus-cus/bulgur, pătrunjel și roșii😉 Am degustat de câteva ori la meniurile turcești/arăbești. Acum i-a venit rândul, dar bineînțeles cu amprenta Panacris! 😉 Simplă și tare gustoasă, dar mai ales sățioasă! 

Ingrediente

  • Cereale de trei feluri prefierte (orez brun, grâu și orz) cca. 250 g,
  • Hasmațuchi verde cca. 10 fire,
  • Ceapă verde 3 fire,
  • Roșii 3 bucăți medii,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță.

Mod de preparare

Într-un vas se pun cerealele, apoi se adaugă cca. 125 ml apă rece, apoi se pun la fiert și se lasă cca. 5 minute după ce clocotesc. Apoi se strecoară și se lasă la răcorit.

Ceapa verde și hasnațuchi se curăță și toacă mărunt.

Roșiile se spală și se taie cubulețe.

Într-un vas încăpător se amestecă cerealele fierte, cubulețele de roșii, ceapa verde și hasmațuchi mărunțit, se asezonează de sare și piper, apoi se lasă la rceecca. 15 minute, cât să se împrietenească aromele.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tabouleh a la Panacris" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu mere rase - de post

Postat de andaoana

Desert prajitura cu mere rase - de post

Amestecam apa impreuna cu zaharul, pana cand zaharul este dizolvat complet. Pentru a va usura aceasta sarcina, puteti sa folositi zahar pudra. Faina o amestecam cu nuca tocata grosier,...

Citeste continuarea

Cartofi manastiresti (de post)

Postat de RODIMUR

Cartofi manastiresti (de post)

Se curăță ceapa, se spală, se taie și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, fără a se rumeni. Usturoiul se curăță, se spală, se mărunțește și se face...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.06.2021, 21:59
la 11.06.2021, 21:59
la 11.06.2021, 22:03
la 11.06.2021, 22:39
Foarter bun !!! De cand il am si eu in plan !!!! Hummus din nou . Am facut de vreo doua ori si nu am ajuns sa fac poze finale yahoo06.gif
la 11.06.2021, 22:39
Nu am încercat până acum, dar cred că este foarte bună!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking