Tabouleh- Salata de grau sfaramat( de post)

Postat de Mihaela11_jo in Salate
20 Noi 2010 | 8186 vizualizari
Tabouleh- Salata de grau sfaramat( de post)

Tabouleh este un aperitiv caracteristic regiunii Levant( Liban, Siria,Iordania) cu foarte multe varietati regionale. Tara de origine se considera Libanul, unde in mod caracteristic se foloseste foarte multa frunza de patrunjel si putin bulgur. Se mananca specific arabeste cu frunze de salata verde, care se folosesc in loc lingura.

Ingrediente

  • 1 cana de bulgur ( grau sfaramat foarte marunt)
  • zeama de la 2 lamai de marime medie
  • 2 legaturi frunza de patrujel verde( cam 6 legaturi cum sunt in Romania pe piete)
  • 2 linguri frunze de menta verde
  • 2 castraveti de marime medie
  • 1 rosie mica
  • 3 liguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare

Bulgurul se opareste si se lasa 10 minute sa se inmoaie; se spala bine si se scurge bine in maini de surplusul de apa si se pune intr-un bol.
Se taie marunt rosia, frunzele de menta si castravetii.
Bulgurul se sareaza, se stropeste cu uleiul de masline si zeama de lamaie, se adauga rosia, castravetii si frunzele de menta si se amesteca bine; treptat se taie marunt cu cutitul ( sau in mixer) frunza de patrunjel si pe masura ce se adauga la restul condimentelor se amesteca bine.
Se decoreaza cu frunza de salata verde, castraveti, felii de lamaie dupa imaginatie.
Pofta buna!
Tabuleh este o salata nelipsita de la mesele festive sau bufeturile de la restaurante din tarile arabe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tabouleh- Salata de grau sfaramat( de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de quinoa, avocado, cartofi dulci si sfecla rosie

Postat de Bucataras

Salata de quinoa, avocado, cartofi dulci si sfecla rosie

Spala quinoa in cateva ape si pune la fiert cu un praf de sare, pentru 7-8 minute. Lasa la racit. Pune la copt sfecla rosie si cartoful dulce in coaja. Cand sunt coapte, curata-le de coaja si...

Citeste continuarea

Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita

Postat de RODIMUR

Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita

Iata cum se prepara Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita Legumele se curăță, se spală, se fierb și după ce se răcoresc, se taie cubulețe. Mazărea se fierbe, dacă este...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2010, 01:25
o mancare foarte sanatoasa cu siguranta!
la 21.11.2010, 14:15
Multumesc corina
la 21.11.2010, 19:19
mai exact delicioasa si usoara
la 22.11.2010, 00:18
Pofteste la masa !!!!!!!!!!!
la 23.11.2010, 16:42
Am ajuns cam tarziu,mai ai?

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking