Ingrediente
- 2 cani lapte
- 1 cana apa
- 1 si 1/2 cani de malai
- sare dupa gust
- 100 gr unt
- 150 gr branza de burduf
- 150 gr branza de vaci
- 3 linguri smantana
- 4 oua
- pt servit:
- smantana
Mod de preparare
Pt mamaliga: punem o craticioara pe foc cu laptele si apa si un praf de sare. Cand da in clocot, punem 50 gr unt si faina turnata in ploaie in timp ce amestecam cu un tel. Lasam sa fiarba mamaliga si din cand in cand mai amestecam in ea.
Amestecam branzeturile, le faramitam cu furculita, adaugam jumatate din untul moale ramas, smantana grasa de tara, sare daca mai este necesar si amestecam toate ingredientele.
Luam un vas termorezistent, il ungem cu putin unt, adaugam jumatate din mamaliga facuta, branzeturile amestecate, restul de mamaliga si nivelam cu o lingura. Cu o lingurita scufundata in apa rece facem niste adancituri in mamaliga in care vom pune ouale. Peste oua punem cate putin unt si putina sare. Dam vasul la cuptorul incins la 170 grade pt 15 minute.
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|