Tagliatelle cu chiftelute in sos de zacusca

Postat de merisor67 in Mancaruri cu carne
9 Ian 2014 | 3190 vizualizari
Tagliatelle cu chiftelute in sos de zacusca

Pentru ca am facut chiftelute si au fost cam multicele, m-am gandit sa le prepar un sos de zacusca si sa le servim cu tagliatelle. Si uite asa am mai incropit o masa calda.

Ingrediente

Pentru preparare tagliatelle:
  • 8 rondele de paste tagliatelle
  • 1 l apa
  • sare
Pentru sos:
  • 400 gr zacusca
  • 200 ml apa
  • 2 foi de dafin
  • 3 graunti usturoi
  • 3 linguri ketchup picant de casa
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 12 chiftelute

Mod de preparare

Pentru chiftelute reteta este aici.

Pregatim in acelasi timp si tagliatellele si sosul.

Punem un vas cu apa si putina sare la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere scufundam tagliatelele, pe care le vom lasa sa fiarba la foc mediu 10 minute.

Apoi le scurgem de apa. Nu le-am mai trecut prin jet de apa rece ca sa nu se desfaca, imi plac asa in cuiburi.

Pentru sos, punem la foc incet zacusca cu apa si foaia de dafin. 

Curatam usturoiul si li tocam marunt sau il presam.

Spalam  patrunjelul si il tocam marunt.

Lasam zacusca pe foc pana clocoteste de 2-3 ori, apoi adaugam chiftelutele, ketchupul si usturoiul.

Mai lasam sa fiarba 10 minute, apoi stingem focul si adaugam patrunjelul.

Nu am mai adaugat alte condimente intrucat este zacusca destul de condimentata si gustoasa.

Servim alaturi de muraturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu chiftelute in sos de zacusca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Fasole boabe cu carnaciori - Multicooker

Postat de timea

Fasole boabe cu carnaciori - Multicooker

Punem la calit in putin ulei ceapa curatata si spalata si taiata marunt impreuna cu ardeiul taiat cubulete. Folosim functia "Fry" a aparatului pe 10 minute. Adaugam carnaciorii taiati...

Citeste continuarea

Iepure marinat , la cuptor

Postat de Ina

Iepure marinat , la cuptor

Marinata: Intr-un vas incapator punem 1 litru apa, adaugam ceapa taiata solzisori, morcovul rondele si usturoiul  felii . Condimentam cu sare  si legume uscate. In aceasta marinata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2014, 13:41
Apreciez munca,ca eu din astea nu mananc...
la 09.01.2014, 13:43
chiftelute as manca si eu...
la 09.01.2014, 13:45
mai pune o farfurie ca vin si eu
la 09.01.2014, 13:47
vreau si eu paste
la 09.01.2014, 13:49
) deci una nu mananca deloc, alta vrea chiftelute si alta paste ) bine ca nu sunteti copiii mei!

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking