Tagliatelle cu spanac, branza si ardei iute

Postat de mihaelar63 in Paste
6 Mai 2020 | 1691 vizualizari
Tagliatelle cu spanac, branza si ardei iute

 Adica pe italieneste ,, Tagliatelle con spinaci, formaggio e peperoncino "  Delicios de simplu de preparat si de devorat . Secretul acesttor paste este  folosirea branzei potrivite in combinatie cu unt si spanac   verde proaspat .

Ingrediente

  • 250 gr tagliatelle
  • 250 gr spanac proaspat-de gradina
  • 100 gr branza Gran Padano sau parmezan
  • 50 ml unt
  • 50 ml ulei masline
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 ardei iute verde
  • 1 lingurita rasa usturoi granulat
  • 1/4 lingurita mix piper proaspat rasnit
  • sare

Mod de preparare

  1. Curatati si spalati legumele .
  2. Ardeii se taie rondele . Spanacul se taie fasii.
  3. Pastele se fierb in apa cu sare ,respectand indicatiile de pe ambalaj .
  4.  Scurgeti tagliatelllele in strecuratoare .Pastrati putina apa in care au fiert pastele.
  5. Intr-o tigaie incapatoare se infierbanta uleiul cu unt .
  6. Se adauga  rondelele de ardei iute si pastele .
  7. Razuiti deasupra jumatate din cantitatea de branza si amestecati .
  8. Branza si untul vor forma un invelis catifelat pastelor .
  9. Daca vreti ca sa aveti un sos mai cremos , se pune putina apa in care au fiert .
  10. Cat sunt inca pe foc se pune spanacul si usturoiul  si se tine 1-2 minute , atat cat sa se inmoaie .
  11. Asezonati cu piper .Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  12. Serviti tagliatelllele cu spanac cat sunt calde cu branza proaspat razuita pe deasupra . .
  13.  Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu spanac, branza si ardei iute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Farfalle cu ardei gras, sos de rosii si naut

Postat de caroline

Farfalle cu ardei gras, sos de rosii si naut

Ardeiul il spalam si il taiem in doua jumatati. Indepartam cotorul, il curatam de nervuri si seminte si apoi il taiem in cuburi mici.  Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam...

Citeste continuarea

Paste cu ton

Postat de xana

Paste cu ton

Punem apa cu sare pe foc si cand a inceput sa fiarba adaugam pastele. Le lasam la fiert conform instructiunilor de pe pachet. Intre timp taiem ceapa si usturoiul marunt si le calim in ulei de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2020, 08:23
Arata bine!
la 06.05.2020, 08:48
Multumesc , Mirela ! Spre surpriza mea , pe cat de simplu le-am preparat , pe atat de bune au fost . Secretul a fost branza potrivita in combinatie cu unt si spanac
la 06.05.2020, 10:05
Delicioase!
la 06.05.2020, 10:09
la 06.05.2020, 11:43

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking