Tagliatelle cu vinete si ceva fin de la Delaco

Postat de simona72 in Paste
8 Sep 2013 | 5257 vizualizari
Tagliatelle cu vinete si ceva fin de la Delaco

Iubesc pastele si in special pe acestea....a fost un pranz pe placul meu...din gama rapid si delicios, exceptand faptul ca vinetele le-am avut prajite in tigaia gril de dinainte...

Ingrediente

  • 1 vanata alba
  • 6 rotocoale de tagliatelle
  • 2 catei de ustuoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1/2 cutie de branza si smantana ceva fin de la Delaco
  • 2-3 linguri smantana
  • 1 polonic din apa in care au fiert pastele
  • sare
  • piper
  • 1 lingura sos pesto
  • pt decor:
  • frunzulite proaspete de cimbru
  • fasii subtiri de cascaval

Mod de preparare

Vanata se spala, se sterge cu un prosop, se taie feliute si se prajesc in tigaia gril unsa cu putin ulei de masline.Punem un vas cu apa si sare la fiert, iar cand apa da in clocot adaugam pastele si le fierbem al dente. Daca aveti feliutele de vinete facute dinainte totul merge f repede, in aprox 15 minute este gata masa. Usturoiul se curata, se taie marunt si se caleste 1 minut in 2-3 linguri ulei de masline. Se adauga feliutele de finete pe care le-am taiat fasii groase de 1-1,5 cm. Se calesc toate inca 1-2 minute. Se adauga sosul pesto, branzica si smantana dilouata in apa in care au fiert pastele. Se mai adauga sare si piper dupa gust, se lasa sa fiarba 2-3 minute, se verifica consistenta sosului, iar daca mai este nevoie mai adaugati apa. Luati pastele cu un cleste special direct din vasul in care au fiert si le puneti in sos. Amestecati usor si mai lasati pana incep sa fiarba toate si pastele au mai absorbit din lichidul din sos. Serviti calde cu frunzulite de cimbru si radeti cu ap de curatat legume cateva bucatele de cascaval. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu vinete si ceva fin de la Delaco" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tagliatelle cu perisoare in sos de rosii

Postat de gurita_ta2005

Tagliatelle cu perisoare in sos de rosii

Carnea de porc se amesteca cu ceapa tocata cat mai marunt,orezul,sare piper,se formeaza bilute se trec prin faina si se pun pe o farfurie.Se acopera cu folie si se lasa in frigider 2-3 ore(eu...

Citeste continuarea

Paste cu legume,pancetta si sos de usturoi

Postat de caroline

Paste cu legume,pancetta si sos de usturoi

Punem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba , punem sarea si pastele.Le fierbem pentru 8 minute,sau in functie de tipul de pasta folosit,conform indicatiilor de pe pachet ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.09.2013, 11:27
bune
la 08.09.2013, 11:34
tare bune
la 08.09.2013, 11:42
Imi plac!
la 08.09.2013, 11:52
la 08.09.2013, 11:55

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking