Tagliatelle de clatite cu sos de ciocolata si lapte condensat

Postat de miha in Dulciuri
3 Mai 2010 | 6306 vizualizari
Tagliatelle de clatite cu sos de ciocolata si lapte condensat

Ingrediente

  • Clatite:
  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 300 ml apa minerala
  • 100 g zahar
  • 4 linguri ulei
  • cca 400 g faina
  • Pentru sosul de ciocolata:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • lapte
  • Pentru laptele condensat:
  • 130 ml apa fierbinte
  • 150 g zahar
  • 3 linguri unt topit
  • 200 g lapte praf

Mod de preparare

Clatite:

Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala,sa iasa o compozitie ca o smantana.Se adauga zahar,galbenusurile,uleiul si se mixeaza bine.La sfarsit,incorporam si albusurile batute spuma cu un praf de sare.

Se unge o tigaie cu putin ulei, se pune cate un polonic din compozitie, cat sa acopere tigaia in strat subtire, se coc pe ambele parti.

Sosul de ciocolata:

Ciocolata se topeste la foc mic si se toarna lapte putin cate putin pana ajunge la consistenta dorita.

Lapte condensat:

Toate ingredientele se pun in blender si se mixeaza la viteza mare pana se omogenizeaza. Compozitia va fi destul de lichida, dar dupa cateva ore la frigider se va intari destul de mult.

Clatitele se ruleaza, apoi cu un cutit bine ascutit taiem fasii late de 0.5 cm, obtinand astfel tagliatellele, pe care mai apoi le scaldam in sos de ciocolata si lapte condensat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle de clatite cu sos de ciocolata si lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pariziene

Postat de Nadyne

Pariziene

Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem in vasul robotului de bucatarie sau in cuva masinii de paine, ingredientele in urmatoarea ordine: laptele, zaharul,...

Citeste continuarea

Gogosi simple

Postat de Pungasa_Rogue

Gogosi simple

Intr-un castron, se amesteca faina cu drojdia si se lasa 10-15 minute sa se odihneasca. Se adauga oul, sarea, zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si apa calduta si se framanta totul. La...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2010, 00:34
Hai ca sunt in balta acum Auzi, laptele asta chiar seamana cu ala condensat? Te intreb pt ca am o reteta cu lapte condensat si nu gasesc
la 03.05.2010, 00:39
Brandusa, stii vorba aia...seamana, dar nu rasare? E cam acelasi lucru, doar ca acesta are un gust pronuntat de lapte praf. E foarte bun, eu l-am mancat cu lingura direct din blender. Nu stiu insa cum se preteaza la caramelizare. Dar voi incerca.
la 03.05.2010, 08:49
fain !

la 03.05.2010, 10:44
si eu astept o portie
la 03.05.2010, 11:27
Ce dezmat, dom'le! Clatite (si nu asa simple, ci tagliatelle!)! Cu ciocolata! Si cu lapte condensat! Ufff, ce-as mai da iama in ele!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking