Taietei chinezesti cu ciuperci si dovlecei

Postat de FlaviaD in Paste
24 Iul 2013 | 7322 vizualizari
Taietei chinezesti cu ciuperci si dovlecei

Reteta mea de taietei chinezesti este usor de realizat, desi suna pompos si poate complicat, insa nu-i asa. Pe langa asta, veti avea in farfurie o masa bogata in nutrienti. Pentru cine inca nu s-a prins, de data asta va servesc o reteta pur vegetariana :)

Ingrediente

  • -jumatate pachet paste de porumb
  • -jumatate pachet taietei chinezesti
  • -2 dovlecei mari
  • -500 g ciuperci proaspete
  • -jumatate cana seminte susan
  • -1 lingurita ulei pentru wok
  • -1 lingurita otet balsamic
  • -condimente pentru paste:
  • chimen,
  • piper alb,
  • fulgi de chilli,
  • sos de soia
  • - condimente pentru sos:
  • frunze de telina pisate,
  • maghiran,
  • condimente pentru stir-fry,
  • fulgi de chilli,
  • piper alb,
  • coaja de lamaie verde,
  • sos de soia
  • -sos de stridii optional

Mod de preparare

Am amestecat fainoasele in cratita si le-am lasat la foc mic pret de cam 15 minute. In rastimpul asta am pregatit 2 dovlecei marisori pe care i-am feliat in rondele subtiri si apoi fiecare feliuta data in patru si i-am aruncat in tigaia incinsa cu putin ulei pentru wok. Imi place uleiul acesta fiindca este foarte aromat, cand am pus dovleceii la perpelit a inceput sa se ridice un miros discret de usturoi amestecat cu celelalte condimente din ulei.

Cat am lasat dovleceii la rumenit, am taiat felii mari si ciupercile, cu tot cu piciorus – mie ciupercile imi plac taiate cat mai mare, asa mi se par mai apetisante – si le-am azvarlit si pe ele in tigaie alaturi de dovlecei. Am pus intai dovleceii pentru ca sunt mai tari decat ciupercile si nu se inmoaie la fel de repede ca ele, astfel ca dovleceii au ramas putin crocanti in timp ce ciupercile s-au fragezit exact cat trebuie.

Am adaugat condimente peste ele – frunze de teleina pisate, maghiran, condimente pentru stir-fry, fulgi de chilli, piper alb, coaja de lamaie verde rasa fin. Le-am facut o baie in sos de soia si putin otet balsamic si cat le-am mai lasat sa se rumeneasca in tigaie si sa ia din gustul otetului si al sosului de soia, am presarat pe ele si seminte de susan. Apoi am mai amestecat in tigaie pret de cam 4-5 minute sa se rumeneasca si semintele de susan.

Intre timp am scos taieteii chinezesti din cratita, am lasat un jet de apa peste ei si i-am lasat la scurs in sita, iar apoi i-am condimentat cu chimen, piper alb, chilli si sos de soia.

Am asezat ciupercile si dovlecii peste taietei, am turnat sos de stridii pe deasupra si iata ce-a iesit

Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei chinezesti cu ciuperci si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Retete similare

Taietei de orez cu pui si legume

Postat de Sylvia

Taietei de orez cu pui si legume

  Pregatim ingredientele , taiem legumele si puiul cubulete. Ciupercile le-am avut uscate si le-am rehidratat cu apa fierbinte .   Am calit puiul, ceapa si ciupercile in ulei de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.07.2013, 15:15
ne-am prins, ne-am prins ) buna combinatia
la 24.07.2013, 15:16
Bravo, bravo! Eu m-am prins ca n-are carne abia cand m-am pus pe mancat
la 24.07.2013, 15:17
))
la 24.07.2013, 15:37
buna
la 24.07.2013, 16:53

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking