Taietei chinezesti cu zucchini/dovlecel si brocoli

Postat de Sylvia in Paste
26 Ian 2010 | 11198 vizualizari
Taietei chinezesti cu zucchini/dovlecel si brocoli

Daca am promis sa postez retete chinezesti, va propun astazi aceasta reteta usor de realizat si foarte gustoasa, cu ingrediente care se gasesc oriunde .

Ingrediente

  • 40 de grame de taietei chinezesti  ( au fost suficienti)  am pus un roll din acela mic,
  • un sfert de zucchini taiat bastonase,
  • un manunchi mic de brocoli,
  • un morcov mediu taiat bastonase,
  •  o bucata mica de ardei rosu ( 50 de grame am cantarit eu ) taiat patratele,
  • o lingura ulei de masline,
  • putin ghimbir,
  • o lingura de soia,
  • un fir mic ulei de susan (este extrem de puteric si aromat ) ,
  • sare,
  • piper,
  • amestec de condimente chinezesti.

Mod de preparare

    Intr-un wok punem uleiul la incins si apoi adaugam in prima etapa morcovul si ardeiul rosu condimentam si adaugam 50 ml apa si lasam sa fiarba innabusit pret de 3-4 minute apoi adaugam zucchinni si brocoli si mai lasam cateva minute, sa fie facute legumele al dente. Focul trebuie sa fie dat pe minim  sa se patrunda bine legumele.

   Cand sunt facute legumele, adaugam lingura de soia si uleiul de susan si amestecam bine. Punem taieteii chinezesti fierti in prealabil si taiati si ii mai lasam un minut impreuna cu legumele, amestecand incet cu o spatula. Se servesc atat calzi cat si reci sunt excelenti si de la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei chinezesti cu zucchini/dovlecel si brocoli" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste cu spanac si pui

Postat de Irina

Paste cu spanac si pui

Am fiert pastele, le-am scurs si le-am amestecat cu putin ulei pentru a nu se lipi unele de altele. Carnea de pui am taiat-o cubulete si am pus-o intr-o tigaie in ulei incins.  Am...

Citeste continuarea

Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno

Postat de mihaelar63

Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno

Fierbeti pastele in apa cu sare, respectand timpul indicat pe ambalaj. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se soteaza usor in ulei. Adaugati carnea de porc si amestecati cateva minute...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.01.2010, 11:57
Imi place mult ce ai facut acolo. Si eu mai pun la sfarsit ulei de susan, dar dupa ce opresc focul si se mai raceste un pic. Tot asa, imi place gustul
la 26.01.2010, 12:29
Ce bine arata
la 26.01.2010, 13:45
Adinuta la astea si eu pun ulei de susan, si in retata asta este doar ca eu pun putin ca mi se pare prea concentrat
la 26.01.2010, 13:47
Oana te invit la masa
la 26.01.2010, 14:32
Sylvia, am inteles din reteta ca ai pus, m-am referit doar la faptul ca eu nu pun in timp ce inca mai fierbe, ci doar la sfarsit, cand opresc focul. Dar am cautat din nou despre el si merge si prajit, doar cel oriental nu. M-am obisnuit sa pun un pic la sfarsit si pentru ca folosesc si de rapita, tot pentru gust. Are o aroma ca de nuca, dar trebuie pus in mancarea calduta sau in salate.

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking