Taietei chinezesti cu creveti

Postat de Sylvia in Fructe de mare
1 Aug 2011 | 16250 vizualizari
Taietei chinezesti cu creveti

Cu dedicatie pentru Bucataras :) caruia ii place mancarea chinezeasca si crevetii : La multi ani !!! La multi ani si lui Matei , super ca va aniversati in aceasi zi !

Ingrediente

  • pentru 2 portii de :
  • 200 grame de creveti proaspeti decorticati,
  • 10 cm de praz taiat fasii subiri,
  • o mana de fasole verde plata,
  • cateva ciuperci ( eu am pus negre chinezesti, folositi de care aveti la indemana ),
  • o lingura de ulei de masline,
  • optional un fir de ulei de susan,
  • sos soia,
  • ghimbir pudra sau ras,
  • pasta de ardei iute,
  • 2 role mici de taietei chinezesti fierti conform indicatiilor de pe pachet.

Mod de preparare

Preparare: Se calesc in putin ulei de masline, crevetii cu fasolea verde si prazul.

Adaugam apoi putin sos soia, ghimbir si ciupercile ( ale mele au fost rehidratate si am adaugat si putina apa in care au fost puse la rehidratare) si un fir de apa si pasta de ardei iute in functie de gust. Le lasam la foc mic pret de 5-8 minute amestecand din cand in cand. Dupa ce sunt facute dar legumele fasolea ramasa totusi putin crocanta adaugam taieteii fierti in prealabil . Se amesteca bine cu o spatula pana la omogenizarea completa si se mai adauga sos de soia si ghimbir dupa gust. Eu am mai strecurat si un fir de ulei de susan.

Sunt execelenti atat calzi cat si reci, e una din mancarurile mele preferate indiferent de combinatie si ora

Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei chinezesti cu creveti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti

Postat de panacris

Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti

  Ceapa și usturoiul curățate, tăiate jullien se pun la călit într-un vas wok, sau o tigaie mai înaltă ;) cu uleiul de fistic/alune/arahide, la foc iute, cca. 5 minute,...

Citeste continuarea

Taietei chinezesti picanti cu creveti si sparanghel

Postat de Sylvia

Taietei chinezesti picanti cu creveti si sparanghel

Se pune o cantitate mare de apa la fiert cu sare , eu calculez 40 grame de paste de persoana sunt suficiente si asta ar fi ratia data de orice nutritionist petru o dieta sau o mentinere de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2011, 14:53
Eu la torturi nu ma pricep dar sigur apar fetele cu deserturi deosebite
la 01.08.2011, 14:55
bun bun
la 01.08.2011, 15:08
Wow, ce bine arata ! Asa bunatate nu cred ca o poate refuza cineva !
la 01.08.2011, 15:12
Bunica , ma bucur ca nu ma refuzati
la 01.08.2011, 15:12
Motan la Oale, te servesc cu o portie ?

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking