Taitei cu varza acra si cartofi

Postat de MotanLaOale in Mancaruri de post
6 Mar 2011 | 13301 vizualizari
Taitei cu varza acra si cartofi

Mi-am adus aminte de o mancare din copilarie si am incercat sa o fac.A iesit o bunatate.

Ingrediente

  • O varza acra
  • 3-4 Cartofi
  • 2-3 Cepe
  • 200-300 g Taitzei latzi
  • 100 ml ulei
  • 3 foi dafin
  • 2 linguritze piper
  • 1/2 linguritza boia
  • sare

Mod de preparare

Varza se pune in apa rece la desarat de seara pana dimineatza.

Se toaca fidelutza si se stoarce bine.

Ceapa se curatza si se taie marunt. Se pune ceapa la calit in ulei si dupa 2-3 minute se pune putzina apa si varza.

Punem piperul, foile de dafin, boiaua(pentru culoare) putina apa si lasam la fiert.

Cartofii se fierb in coaja. cand sunt reci se curatza si se taie cuburi

Se pun cartofii cand varza ramane fara apa se baga la cuptor si se caleste in continuare.

Taitzeii(retzeta originala este cu taitzei de casa taiatzi patrzele) se fierb dupa indicatziile dupa pachet.  Nu se pun sub jet de apa rece.

Cand varza este calita se aduga taitzeii si se mai lasa la cuptor cateva minute pana se rumeneste frumos

Se serveste calda.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei cu varza acra si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu mere, de post

Postat de robert_badica

Placinta cu mere, de post

Foi: Intr-un bol mare, punem uleiul si zaharul. Amestecam bine pana ce zaharul, incepe sa se dizolve, apoi adaugam apa. Faina, o cernem direct in bolul cu ingredientele uscate, impreuna cu praful...

Citeste continuarea

Iahnie de fasole - de post

Postat de mirela0911

Iahnie de fasole - de post

Fasolea se curata de impuritati, se spala si se pune la inmuiat peste noapte. A doua zi, se scurge de apa, se clateste si se pune intr-o oala cu apa rece sa fiarba. Dupa ce a dat cateva...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.03.2011, 10:11
cunosc bunatatea asta
la 06.03.2011, 10:19
interesant
la 06.03.2011, 11:16
imi dai si mie din búnatataea asta?
la 06.03.2011, 12:56
si eu fac dar nu cu cartofi trebuie sa incerc
la 06.03.2011, 15:46
delicios

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking