Taitei cu varza acra si cartofi

Postat de MotanLaOale in Mancaruri de post
6 Mar 2011 | 13340 vizualizari
Taitei cu varza acra si cartofi

Mi-am adus aminte de o mancare din copilarie si am incercat sa o fac.A iesit o bunatate.

Ingrediente

  • O varza acra
  • 3-4 Cartofi
  • 2-3 Cepe
  • 200-300 g Taitzei latzi
  • 100 ml ulei
  • 3 foi dafin
  • 2 linguritze piper
  • 1/2 linguritza boia
  • sare

Mod de preparare

Varza se pune in apa rece la desarat de seara pana dimineatza.

Se toaca fidelutza si se stoarce bine.

Ceapa se curatza si se taie marunt. Se pune ceapa la calit in ulei si dupa 2-3 minute se pune putzina apa si varza.

Punem piperul, foile de dafin, boiaua(pentru culoare) putina apa si lasam la fiert.

Cartofii se fierb in coaja. cand sunt reci se curatza si se taie cuburi

Se pun cartofii cand varza ramane fara apa se baga la cuptor si se caleste in continuare.

Taitzeii(retzeta originala este cu taitzei de casa taiatzi patrzele) se fierb dupa indicatziile dupa pachet.  Nu se pun sub jet de apa rece.

Cand varza este calita se aduga taitzeii si se mai lasa la cuptor cateva minute pana se rumeneste frumos

Se serveste calda.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei cu varza acra si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciuperci cu spanac și soia

Postat de panacris

Ciuperci cu spanac și soia

Cubulețele de soia, se pun la fiert în apă clocotită, cu puțină sare, piper proaspăt măcinat, 1 foaie de dafin și puțin cimbru, cca. 15 minute, apoi se scoate și se scurge bine de...

Citeste continuarea

Rosii si dovlecei umpluti - Gemista

Postat de Bucataras

Rosii si dovlecei umpluti - Gemista

Spala bine rosiile, ceapa, dovleceii si verdeturile. Taie cate un capac la fiecare rosie si cu o lingurita scoate pulpa, avand grija sa nu se gaureasca.  Taie dovleceii in doua bucati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.03.2011, 10:11
cunosc bunatatea asta
la 06.03.2011, 10:19
interesant
la 06.03.2011, 11:16
imi dai si mie din búnatataea asta?
la 06.03.2011, 12:56
si eu fac dar nu cu cartofi trebuie sa incerc
la 06.03.2011, 15:46
delicios

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking