Taitei de casa fara ou.

Postat de lilik in Paste
18 Noi 2012 | 12533 vizualizari
Taitei de casa fara ou.

Sunt tare buni si astia fara ou,mai ales atunci cand postim si nu vrem sa renuntam la taiteii facuti in casa..

Ingrediente

  • 200 gr faina alba
  • 150 gr faina de grau dur
  • 150-160 ml apa caldutza
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare

Cernem cele 2 tipuri de faina intr-un bol si amestecam cu sarea,apoi facem o fantana la mijloc si icorporam treptat apa,amestecand cu o furculita.

Cand am adaugat toata apa,incepem sa framantam aluatul cu mana pana devine omogen,apoi il invelim in folie transparenta si il lasam 30-40 de minute deoparte.

Trascurs timpul intindem aluatul in foaie subtire(se poate impartii in 2 si face 2 foi mai micute),cu cat este mai subtire cu atat mai bine(mama mea zicea ca trebuie sa fie ca "foita de tigara").
Foaia obtinuta o taiem in 2 sau 4 si le punem pe un prosop curat sa se usuce putin(nu prea tare ca se farama cand taiem taiteii),apoi impachetam foile si cu un cutit taiem taiteii(sau pasta de marimea pe care o vrem).

Ii folosim dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa fara ou." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste cu ton

Postat de caroline

Paste cu ton

Se pune o tigaie antiaderenta la foc iute. Cand s-a incins punem putin ulei de masline si calim usturoiul curatat pentru cateva minute. Astfel uleiul va lua aroma usturoiului.  Se adauga...

Citeste continuarea

Tagliatelle cu rosii si busuioc

Postat de caroline

Tagliatelle cu rosii si busuioc

Se pune apa la fiert.Cand aceasta fierbe,se pune sare si apoi se pun pastele.Se fierb conform timpului indicat pe ambalaj.Se scurg de apa cand sunt gata . Rosiile se spala,se rupe codita si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.11.2012, 18:12
super ti-au iesit Lilik
la 18.11.2012, 18:13
Saru'mana Cris
la 18.11.2012, 18:19
la 18.11.2012, 18:32
minunati!
la 18.11.2012, 18:35
Tu zici că-i folosim după plac. Eu zic că ar merge mâine la un borş de cartofi (ciorbă) cu leuştean verde deasupra.
De folos reţeta ta

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking