Taitei somen cu vita

Postat de mitinita in Vita
3 Sep 2014 | 5164 vizualizari
Taitei somen cu vita

Taiteii somen sunt folositi in bucataria japoneza, sunt asemanatori cu fideaua, doar putin mai grosi si mai elastici. Se folosesc mai ales in felurile de mancare preparate vara, se servesc reci si au un efect racoritor.

Ingrediente

  • 250 gr carne de vita
  • un pachet de taitei japonezi somen (300 gr)
  • cateva picaturi de ulei de susan
  • 1 lingura de amidon alimentar
  • 100 ml supa de pui sau legume
  • 1 lingurita sos de soia light
  • 1 lingurita sos de soia dark
  • Ingrediente pentru marinarea carnii:
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de ghimbir proaspat ras
  • 1 lingura de sos de soia light
  • 1/4 lingurita de piper negru proaspat macinat
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 1 lingurita de amidon alimentar

Mod de preparare

Carnea se taie in fasii subtiri. De preferat sa fie congelata putin,ca sa va fie mai usor sa o feliati subtire.Ingredientele pentru marinarea carnii se adauga intr-un bol si se amesteca. Punem bucatile de carne,amestecam sa patrunda peste tot si lasam deoparte cam o jumatate de ora.

Intr-o oala punem la fiert apa cu o lingurita de sare,iar cand incepe sa clocoteasca adaugam taiteii somen. Se fierb repede,in cateva minute ii scoateti si ii clatiti cu apa rece. Adaugati cateva picaturi de susan,ca sa nu se lipeasca taiteii intre ei.

Pentru a pregati acesti taitei folosim un wok sau o tigaie mai adanca. Se pune pe foc si cand este fierbinte se adauga o lingura de ulei.Carnea se prajeste la foc mare cam 2 minute,amestecand des.

Amestecam amidonul alimentar cu supa rece si adaugam peste carne. Acum punem si sosurile de soia light si dark.Amestecam,iar cand incepe sa se ingroase adaugam taiteii.

Mai tinem pe foc inca un minut si ii servim calzi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei somen cu vita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Osso Buco Sicilian

Postat de Ksenya

Osso Buco Sicilian

Se amesteca sarea cu faina si cu piperul . Se pudreaza bucatile de carnne,apoi se prajesc in  ulei  si unt intr-o tigaie, pana capata o culoare aurie, se da in alt castron.Repetam...

Citeste continuarea

Chiftelute speciale

Postat de mihaelar63

Chiftelute speciale

Feliati fasii subtiri carnea si grasimea de porc . Tocati carnea si grasimea astfel pregatite . Curatati si spalati usturoiul . Tocati-l. Spalati ceapa verde si o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.09.2014, 22:53
Nu sunt eu fana acestor feluri de mancaruri,dar imi place cum arata...
la 03.09.2014, 22:58
Cat de apetisant arata!
la 03.09.2014, 23:01
Cleme, tu parca dormeai deja )
la 03.09.2014, 23:01
Meri
la 03.09.2014, 23:05
ce bine arata, mie imi plac mancarurile astea

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking