Tajina de picior/rasol de miel

Postat de ctlina in Oaie
21 Iun 2021 | 4036 vizualizari
Tajina de picior/rasol de miel

O reteta cu picior sau rasol de miel (souris d'agneau). Este o bucata rafinata foarte moale si savuroasa daca gatita in tajina sau vas din lut. Inainte de a folosi acest vas trebuie lasat cel putin 12 ore cufundat in apa.
Daca este folosit la cuptor trebuie sa demarati gatirea tot timpul in cuptorul rece, pentru a nu cauza un soc termic.   https://www.blogulluicatalina.com/2020/04/gigot-dagneau-confit-en-tajine.html

Ingrediente

  • 3 picioare/rasoale de miel
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 300 ml de cidru de mere
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ardel
  • 1 praz
  • sare, piper
  • cimbru uscat
  • piment

Mod de preparare

Ungeti cu ulei picioarele de miel si puneti-le in vasul de tajina. Condimentati sare, piper. Curatati si spalati legumele, taiati ceapa si ardeiul lamele.

Prazul (partea alba) taiati-l bucati. Puneti legumele si cateii de usturoi peste si langa carne. Presarati cimbru, piment si varsati deasupra cidrul de mere.

Puneti capacul si puneti vasul in cuptorul rece. Incalziti la 160°C si lasati 1 ora si 30 de minute. Dupa acest timp , scoateti, intoarceti carnea, acoperiti  si gatiti inca 1 ora.

Adaugati apa daca trebuie. Scoateti din nou vasul, intoarceti carnea si arozati-o.

Puneti vasul fara capac de data aceasta si ridicati temperatura la 200°C. 

Arozati carnea si lasati sa se rumeneasca 30-40 de minute.

Scoateti carnea ,treceti sosul printr-o sita fina si asezonati-l .

Serviti carnea cu sosul ei si cu garnitura dorita.

Cartofi prajiti, salata de varza rosie, muraturi ... Foarte Bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tajina de picior/rasol de miel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pulpa de miel la cuptor

Postat de mirela0911

Pulpa de miel la cuptor

Se spala bine pulpa de miel, apoi se curata de pielite si grasimea in exces. Se cresteaza apoi pe o parte si pe cealalta in mai multe locuri. Se prepara o marinada din 150 ml ulei, 200 ml vin...

Citeste continuarea

Cotlet de miel la grill marinat in vin rosu

Postat de momo121

Cotlet de miel la grill marinat in vin rosu

Pentru marinada: Intr-o caserola incapatoare punem vinul rosu, uleiul de masline, sare dupa gust, circa o jumatate de lingurita de sare, piper, oregano, otetul din vin si usturoiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.06.2021, 21:02
la 21.06.2021, 21:32
Imi place, imi place !
la 21.06.2021, 23:02
Ce apetisant e!
la 21.06.2021, 23:34
la 22.06.2021, 07:25

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking