Ingrediente
- 3 picioare/rasoale de miel
- 4 linguri de ulei de masline
- 300 ml de cidru de mere
- 1 ceapa
- 4 catei de usturoi
- 1 ardel
- 1 praz
- sare, piper
- cimbru uscat
- piment
Mod de preparare
Ungeti cu ulei picioarele de miel si puneti-le in vasul de tajina. Condimentati sare, piper. Curatati si spalati legumele, taiati ceapa si ardeiul lamele.
Prazul (partea alba) taiati-l bucati. Puneti legumele si cateii de usturoi peste si langa carne. Presarati cimbru, piment si varsati deasupra cidrul de mere.
Puneti capacul si puneti vasul in cuptorul rece. Incalziti la 160°C si lasati 1 ora si 30 de minute. Dupa acest timp , scoateti, intoarceti carnea, acoperiti si gatiti inca 1 ora.
Adaugati apa daca trebuie. Scoateti din nou vasul, intoarceti carnea si arozati-o.
Puneti vasul fara capac de data aceasta si ridicati temperatura la 200°C.
Arozati carnea si lasati sa se rumeneasca 30-40 de minute.
Scoateti carnea ,treceti sosul printr-o sita fina si asezonati-l .
Serviti carnea cu sosul ei si cu garnitura dorita.
Cartofi prajiti, salata de varza rosie, muraturi ... Foarte Bun!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tajina de picior/rasol de miel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|