Ingrediente
- o foaie de aluat brisee congelata(se poate prepara si acasa, reteta aici
- cateva felii de salam cu sunca Victoria
- 5-6 felii de vinete
- 100 g mozzarella
- 5-6 rosi chery
- 2 oua
- 50 ml lapte
- putina branza topita , cam o lg
- 2-3 maini de parmezan ras
- busuioc si patrunjel verde
- oregano
- sare, piper
Mod de preparare
Foaia de aluat o lasam sa se dezghete si apoi o punem in tava, cu hartia ei. O intepam din loc in loc cu furculita sa nu se umfle la copt.
Feliile de vinete le saram, piperam si le lasam putin sa se inmoaie. Le zvantam si le punem pe gratar sau intr-o cratita antiaderenta, le prajim pe ambele parti. Mozzarella se taie cubulete, la fel si salamul. Punem feliile de vinete peste aluat, apoi presaram mozzarella si salamul si saram, piperam si punem si putin oregano. Taiem si rosiile in 4 si le asezam deasupra.
Batem ouale bine cu putina sare si putin piper, adaugam branza topita( eu cumpar in cutie, e mai lichida) si laptele si amestecam bine, punem si busuiocul si patrunjelul tocate. Punem amestecul de ou deasupra, pe toata suprafata. Peste el presaram parmezanul ras( eu cumpar la punga, e f fin razuit).
Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade cam jumatate de ora...pana prinde o crusta frumoasa deasupra si se leaga compozitia...Dupa 15 minute lasati temperatura la 180 grade.
Va astept la o felie! Dau si cafeluta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|