Ingrediente
- 300 g faina
- 1 plic drojdie uscata
- sare, piper
- 1 ou
- 1 ardei rosu
- 125 g unt topit
- 100 g cascaval
- 200 g sunca Praga sau jambon etc...
- 250 ml smantana
- Uns deasupra:
- 1 ou
- Uns tava :
- 1 lg ulei
Mod de preparare
Amestecam intr-un castron faina cu drojdia uscata, cu sarea si piperul, apoi adaugam ardeiul , sunca si cascavalul taiate bucatele mici, untul topit, smantana si oul si omogenizam compozitia.
Lasam compozitia sa se odihneasca 1 ora, apoi o turnam intr-o forma de tarta unsa cu ulei sau in forme de briose unse cu ulei . Deasupra ungem cu oul batut si dam la cuptor pentru circa 30 minute.
Scoatem din cuptor tarta, o lasam cateva minute sa se racoreasca, apoi o putem servi calda sau rece alaturi de o salata de cruditati.
Incercati-o cu incredere pentru ca este super gustoasa !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv cu sunca si ardei" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|