Ingrediente
- Aluatul:
- 1 cana si 3/4 faina alba
- 1/2 cub margarina (125g)
- 1/2 lingurita sare
- 5-6 linguri apa (doar cat e necesara ca aluatul sa stea la un loc)
- Umplutura:
- 2 cepe albe
- 200-300gr sunca taiata cubulete
- 200gr cascaval
- o cutie ciuperci taiate
- 3 ardei grasi in 3 culori
- Deasupra:
- 200 g smanatana
- 3-4 oua
Mod de preparare
Se face aluatul, se intinde o foaie rotunda de aproximativ 0,5 cm si se aseaza in tava de tarta,sau de tort,captusita cu hirtie de copt. Aluatul se inteapa cu o furculita ca sa nu se ridice la copt...
Ceapa, ciupercile, sunca se calesc intr-un pic de unt si se pun peste aluat. Deasupra se rade cascavalul.. Se pune si verdeata tocata , peste ele si ardei gras de trei culori .
Deasupra se pune smantana batuta cu ouale si se da la cuptor. Se lasa la foc potrivit aproximativ 30 minute, pana capata o culoare placut aramie si o crusta minunata...
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|