Tarta cioco-vanilie si capsuni

Postat de getix in Prajituri
4 Oct 2014 | 2370 vizualizari
Tarta cioco-vanilie si capsuni

Ingrediente

  • Blat
  • 220 g biscuiti
  • 200 g unt
  • 1 esenta vanilie
  • 3 linguri zahar (nu au fost dulci biscuitii)
  • Creme
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 500 ml lapte
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 plic Pudding de vanilie Dr.Oetker
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare

Maruntim biscuiti la robot.

Untul il topim impreuna cu zaharul, apoi il punem peste biscuiti si amestecam bine pana incorporam toti biscuiti.

Daca consideram ca nu se leaga mai adaugam 1-2 linguri de lapte.

Tapetam cu hartie de copt o forma de tort cu fundul detasabil, apoi intindem uniform compozitia in tava si o dam la rece.

Intr-un vas cu fundul dublu, topim ciocolata impreuna cu 100 ml de frisca lichida, apoi lasam la rece cca.2-3 ore.

Dupa acest timp, mixam bine pana obtinem o crema ferma.

Budinca de vanilie se pregateste conform instructiunilor de pe plic. Lasam la racit. Intre timp mixam frisca (250 ml) apoi incorporam trei sferturi din ea in budinca de vanilie. 

Asamblare : Peste blatul de biscuiti turnam crema de ciocolata, punem capsuni, apoi budinca de vanilie.

Decoram cu frisca ramasa, capsuni si menta.

Introducem tarta la rece pana la servire. Este minunata !

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cioco-vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu ciocolata si capsuni

Postat de privatelaura

Tarta cu ciocolata si capsuni

Ingredientele le pastram cateva ore la temperatura camerei.  Untul moale, cu un praf de sare si cu zaharul il amestecam cu un tel. Adaugam galbenusul si amestecam in continuare. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.10.2014, 11:02
la 04.10.2014, 11:20
wooow, super!
la 04.10.2014, 11:28
la 04.10.2014, 11:42
la 04.10.2014, 14:56
Ce bunatate!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking