Tarta crema de vanilie si capsune

Postat de Bucatardinpasiune in Prajituri
20 Mai 2013 | 6659 vizualizari
Tarta crema de vanilie si capsune

Cu aceasta tartă delicioasă mi-am răsfăţat musafirii anul trecut, de Sfinţii Constantin şi Elena. Au fost foarte încântaţi atât de aspect, dar mai ales de gust. Cred ca voi repeta experienta si anul acesta!!

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 300 gr. făină,
  • - 125 gr. zahăr,
  • - 150 gr. unt,
  • - 2 ouă,
  • - coaja de la o jumătate de lămâie,
  • - un praf de sare.
  • Pentru crema de vanilie:
  • - 500 ml. lapte ,
  • - 5 gălbenuşuri,
  • - 5 linguri de zahăr,
  • - 3 linguri de amidon,
  • - 50 gr. unt,
  • - 1 păstaie de vanilie.
  • Pentru ornat:
  • - 500 gr. căpşune.

Mod de preparare

Blatul: Se amesteca faina cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, ouale si untul rece taiat cubulete. Se poate folosi un robot de bucatarie pentru o mixare mai rapida, insa eu am folosit mainile. Trebuie sa ne miscam foarte repede, pentru ca untul sa nu se incalzeasca de la temperatura mainilor noastre. Astfel ar rezulta un blat elastic si nu unul sfaramicios.

Formam o bila din aluat, o invelim in folie de plastic si o tinem in frigider minim o jumatate de ora. Apoi intindem aluatul si il asezam in tava de tarta bine unsa cu unt, presand cu varful degetelor. Intepam aluatul cu o furculita, apoi asezam peste el hartie de copt, adaugam orez sau fasole in tava si il coacem 20 - 25 minute.

Crema: Amestecam cu mixerul gălbenuşurile cu zahărul, apoi adăugăm amidonul şi am continuăm mixarea pentru câteva secunde.

Separat am pus într-o crăticioara laptele la încalzit. Am adăugat în el păstaia de vanilie, despicată pe mijloc şi seminţele din ea adunate cu lama cuţitului. Am lăsat pe foc până cand laptele s-a infierbântat, însă fără a atinge punctul de fierbere. Apoi am adăugat laptele puţin câte puţin peste gălbenuşuri, mixând continuu.

Am pus crăticioara pe aragaz, la foc mic, amestecând cu o lingură de lemn. Când a căpătat consitenţa unei budinci, oprim focul si adăugăm untul. Amestecăm până acesta se topeşte.

Lăsăm crema să se racească, iar când mai este doar puţin calduţă o turnăm în aluatul de tartă copt. Aşezam deasupra felii de capşune şi lăsăm la frigider câteva ore sau cât rezistaţi ispitei. Em am lasat-o peste noapte, iar crema a fost de nota 10.

Peste capşune, puteti adăuga miere sau gelatina. Eu am preferat s-o las simplă!

Enjoy!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta crema de vanilie si capsune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu vanilie si capsuni

Postat de RuxyRux

Tarta cu vanilie si capsuni

Se razuie untul rece intr-un vas larg, se adauga restul ingredientelor ( reci) si se framanta un aluat de tarta care se infaineaza usor si se pune la rece pana se prepara crema(30 min). Crema:...

Citeste continuarea

Tarta cu crema de vanilie si capsuni

Postat de farfuriavesela

Tarta cu crema de vanilie si capsuni

Aluatul de tarta    Amestecam faina cu untul, oul, sarea, 1 lingura de otet si obtinem un aluat tare, pe care il punem in folie la frigider pentru 2 ore. Eu am optat pentru varianta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2013, 12:03
ce bine arata
la 20.05.2013, 12:06
grozav de bine arata
la 20.05.2013, 12:12
la 20.05.2013, 12:15
e super
la 20.05.2013, 12:34
Mai faci cateva si venim in vizita

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking