Tarta crocanta cu fructe de padure

Postat de timea in Prajituri
11 Iul 2012 | 4009 vizualizari
Tarta crocanta cu fructe de padure

Pentru mine, o felie de tarta cu fructe aromate si o cafea, inseamna micul dejun suprem :)

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • - 130 gr margarina Rama sau unt nesarat la temperatura camerei
  • - 3 linguri zahar
  • - 250 gr faina plus ce avem nevoie pentru intins
  • - 1/2 lingurita bicarbonat stins cu o lingurita zeama de lamaie
  • - un varf de sare
  • - 1 ou
  • - 2 linguri apa rece
  • Pentru umplutura:
  • - 300 gr capsuni
  • - 100 gr zmeura
  • - 100 gr strugurei rosii
  • - 4 linguri sirop de afine (puteti inlocui cu orice alt sirop sau cu nimic :))
  • - 5 linguri zahar
  • - 3 lingurite amidon
  • Altele:
  • unt si faina pt uns tava,
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Pregatim aluatul in felul urmator: intr-un bol frecam bine margarina/untul cu zaharul, adaugam bicarbonatul stins cu lamaie, varful de sare, oul si cele 2 linguri de apa. Adaugam treptat faina pana putem amesteca cu lingura de lemn apoi turnam compozitia pe o plansa tapetata cu faina si framantam pana nu se mai lipeste de degete. Punem aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

Dupa o ora impartim aluatul in doua parti, una usor mai mare decat cealalta.

Partea mai mare o intindem si o asezam in tava de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina.

Impungem aluatul cu furculita apoi dam la cuptor la foc mic timp de 10 minute.

Pregatim umplutura: fructele si sucul de afine le amestecam cu zaharul si le punem pe foc.

Luam 3 linguri din suc si il amestecam cu amidonul. Cand incepe sa fiarba turnam si amidonul peste fructe si lasam sa fiarba pana se ingroasa usor.

Scoatem tava din cuptor si turnam jeleul de fructe peste aluat.

Din restul de aluat decupam forme, in cazul meu floricele, si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste aluatul de deasupra.

Scoatem din cuptor si lasam sa sa raceasca.

Apoi pudram si servim!

Un desert delicios sau un mic dejun perfect langa o cana de cafea!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta crocanta cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura "Semiluna"

Postat de Alina26

Prajitura "Semiluna"

Pregatim blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra,se adauga margarina/untul rand pe rand continuand sa mestecati cu mixerul.Adaugati si esentele.Se adauga faina in ploaie si praf de...

Citeste continuarea

Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom

Postat de Satisfyyourcravings

Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu putina sare, pana formeaza creste tari.  Separat, se amesteca galbenusurile cu zaharul, folosid un mixer pana cand zaharul s-a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.07.2012, 09:39
prima servita
la 11.07.2012, 09:42
Sufletista vad ca ti-ai adus si cafeaua
la 11.07.2012, 09:46
Si eu repede, sa mai prind o portie!!
la 11.07.2012, 09:47
ador tartele cu fructe,de altfel orice desert cu fructe minunata
la 11.07.2012, 09:49
buna buna

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking