Ingrediente
- aluat pentru tarte
- 1 buchet de sparanghel proaspat verde
- 150 gr bacon cubulete
- ardei rosu
- ardei verde
- 150 gr cascaval
- 200 ml smantana
- 3 oua
- sare,piper, usturoi, ulei de masline
Mod de preparare
Ca baza a acestei tarte am folosit aluat de tarte de la Lidl-gata facut. L-am pus in forma de tarte , l-am intepat cu fruculita pe fund si am pus hartie vegetala desupra-si aceasta gaurita din loc in loc. Am turnat boabe de naut uscate (se poate pune si boabe de fasole uscata).-cam 500 gr-sa acopere bine fundul tartei. Dam la cuptorul incins la 180 grade cca 15 minute-scoatem hartia cu boabele cu grija si dam iar la cuptor pt inca 5-6 minute. Scoatem si dam deoparte.
Pregatim umplutura;
Sparanghelul de spala si taiem partea de jos-ca e mai dura-oprim partea superioara cu varfurile intreaga. Fierbem tulpina putin si strecuram. Fierbem -dar mai putin varfurile-strecuram si dam deoparte.
Baconul se rumeneste bine intr-o tigaie -daca nue ff gras adaugam putin ulei d emasline.
Ardeiul se taie cubulete si il calim putin in tigale-adaugam picioarele de sparanghel taiate felii-rondele -punem putina sare, piper si dam deoparte-scurgem surplusul de ulei.
VArfurile de sparanghel se rumenesc frumos intr.o tigaie stropita cu ulei de masline . Rumenim pe toate partile si la final aduagam putin usturoi pisat. -punem sare, piper alb.-dam deoparte.; cascavalul se taie cubulete
-Batem ouale-aduagam smantana si restul ingredientele-scurse de surplusul de ulei-daca e nevoie adaugam sare, piper-dar cu grija ca fiecare ingredient a fost condimentat. TUrnam in forma de tarta-asezam apoi la final varfurile de sparanghel deasupra si dam la cuptor.
- Se las apana devine solid si putin rumenit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu bacon si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|