Tarta cu bacon si sparanghel

Postat de cristeena20 in Mancaruri de legume
28 Iun 2020 | 1489 vizualizari
Tarta cu bacon si sparanghel

Ingrediente

  • aluat pentru tarte
  • 1 buchet de sparanghel proaspat verde
  • 150 gr bacon cubulete
  • ardei rosu
  • ardei verde
  • 150 gr cascaval
  • 200 ml smantana
  • 3 oua
  • sare,piper, usturoi, ulei de masline

Mod de preparare

Ca baza a acestei tarte am folosit aluat de tarte de la Lidl-gata facut. L-am pus in forma de tarte , l-am intepat cu fruculita pe fund si am pus hartie vegetala  desupra-si aceasta gaurita din loc in loc. Am turnat boabe de naut uscate (se poate pune si boabe de fasole uscata).-cam 500 gr-sa acopere bine fundul tartei. Dam la cuptorul incins la 180 grade cca 15 minute-scoatem hartia cu boabele cu grija si dam iar la cuptor pt inca 5-6 minute. Scoatem si dam deoparte.

Pregatim umplutura;

Sparanghelul de spala si taiem partea de jos-ca e mai dura-oprim partea superioara cu varfurile intreaga. Fierbem tulpina putin si strecuram. Fierbem -dar mai putin varfurile-strecuram si dam deoparte.

Baconul se rumeneste bine intr-o tigaie -daca nue  ff gras adaugam putin ulei d emasline.

Ardeiul se taie cubulete si il calim putin in tigale-adaugam picioarele de sparanghel taiate felii-rondele -punem putina sare, piper si dam deoparte-scurgem surplusul de ulei. 

VArfurile de sparanghel se rumenesc frumos intr.o tigaie stropita cu ulei de masline . Rumenim pe toate partile si la final aduagam putin usturoi pisat. -punem sare, piper alb.-dam deoparte.; cascavalul se taie cubulete

-Batem ouale-aduagam smantana si restul ingredientele-scurse de surplusul de ulei-daca e nevoie adaugam sare, piper-dar cu grija ca fiecare ingredient a fost condimentat. TUrnam  in forma de tarta-asezam apoi la final  varfurile de sparanghel deasupra si dam la cuptor.

- Se las apana devine solid si putin rumenit.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu bacon si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chiftelute de dovlecel cu cartofi dulci si tofu

Postat de andaoana

Chiftelute de dovlecel cu cartofi dulci si tofu

Legumele le spalam si le curatam de coaja . Dam pe razatoarea mica dovlecelul si il punem deoparte sa stea putin. Il stoarcem si il punem in bol.  Dam si restul legumelor pe razatoarea...

Citeste continuarea

Conopida cu branza albastra si fistic

Postat de panacris

Conopida cu branza albastra si fistic

Conopida curatata, desfacuta buchetele, spalata se pune la fiert in apa rece, cca. 1000 ml, cu o lingura de sare la foc mic, semiacoperit cca. 30 de minute, sau la Crock Pot cca. 90 minute pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.06.2020, 16:15
la 28.06.2020, 18:56
la 28.06.2020, 19:16
la 28.06.2020, 19:50
la 28.06.2020, 21:46
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking