Tarta cu bacon si sparanghel

Postat de cristeena20 in Mancaruri de legume
28 Iun 2020 | 1500 vizualizari
Tarta cu bacon si sparanghel

Ingrediente

  • aluat pentru tarte
  • 1 buchet de sparanghel proaspat verde
  • 150 gr bacon cubulete
  • ardei rosu
  • ardei verde
  • 150 gr cascaval
  • 200 ml smantana
  • 3 oua
  • sare,piper, usturoi, ulei de masline

Mod de preparare

Ca baza a acestei tarte am folosit aluat de tarte de la Lidl-gata facut. L-am pus in forma de tarte , l-am intepat cu fruculita pe fund si am pus hartie vegetala  desupra-si aceasta gaurita din loc in loc. Am turnat boabe de naut uscate (se poate pune si boabe de fasole uscata).-cam 500 gr-sa acopere bine fundul tartei. Dam la cuptorul incins la 180 grade cca 15 minute-scoatem hartia cu boabele cu grija si dam iar la cuptor pt inca 5-6 minute. Scoatem si dam deoparte.

Pregatim umplutura;

Sparanghelul de spala si taiem partea de jos-ca e mai dura-oprim partea superioara cu varfurile intreaga. Fierbem tulpina putin si strecuram. Fierbem -dar mai putin varfurile-strecuram si dam deoparte.

Baconul se rumeneste bine intr-o tigaie -daca nue  ff gras adaugam putin ulei d emasline.

Ardeiul se taie cubulete si il calim putin in tigale-adaugam picioarele de sparanghel taiate felii-rondele -punem putina sare, piper si dam deoparte-scurgem surplusul de ulei. 

VArfurile de sparanghel se rumenesc frumos intr.o tigaie stropita cu ulei de masline . Rumenim pe toate partile si la final aduagam putin usturoi pisat. -punem sare, piper alb.-dam deoparte.; cascavalul se taie cubulete

-Batem ouale-aduagam smantana si restul ingredientele-scurse de surplusul de ulei-daca e nevoie adaugam sare, piper-dar cu grija ca fiecare ingredient a fost condimentat. TUrnam  in forma de tarta-asezam apoi la final  varfurile de sparanghel deasupra si dam la cuptor.

- Se las apana devine solid si putin rumenit.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu bacon si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de linte cu sos de smantana

Postat de gurita_ta2005

Mancare de linte cu sos de smantana

Lintea se tine 1 ora in apa rece. Se pune la fiert cam 40 minute sau cat scrie pe punga respectiva, se gusta pentru a vedea daca este fiarta, se scurge de apa si se da deoparte. Intr-o...

Citeste continuarea

Salata calda de cartofi cu spanac

Postat de Sylvia

Salata calda de cartofi cu spanac

Prepararea este extrem de rapida si usoara. Cartofii se curata, se taie cuburi mari si se clatesc bine in apa rece apoi se fierb in aburi, este varianta cea mai rapida si care prezerva cel mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.06.2020, 16:15
la 28.06.2020, 18:56
la 28.06.2020, 19:16
la 28.06.2020, 19:50
la 28.06.2020, 21:46
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking