Tarta cu branza si coacaze

Postat de Sim0naWorld in Dulciuri
23 Apr 2013 | 3726 vizualizari
Tarta cu branza si coacaze

Astazi este o zi speciala... Acum 30 si ceva de ani :P, intr-o zi de doua ori mare - Vinerea Mare si Sf. Gheorghe, pe la ora 18, intr-o salvare uzata, s-a nascut o pustoaica.. cam neagra si cu o personalitateee... :)) Da dom`le, este ziua mea! :) La Multi Ani mie! Sa-mi dea Dumnezeu tot ceea ce doresc tuturor: sanatate, fericire, liniste sufleteasca si cat mai multe realizari!! Si pentru ca anul acesta nu mi-am dorit decat o petrecere virtuala, va invit la o portie de tarta... o bunatate!!! Pentru ca sunt incepatoare in tarte, m-am inspirat de la prietena mea Dia (http://www.bucataras.ro/retete/tarta-cu-urda-si-coacaze-rosii-22691.html), caruia ii multumesc ptr bunatatea asta!!

Ingrediente

Aluat:

  • 240 g faina
  • 150 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar brun
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare

Umplutura:

  • 330 g branza dulce (PILOS)
  • 70 ml smantana lichida
  • 3 linguri zahar brun
  • 100 ml lapte dulce
  • 1 plic crema de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coacaze rosii (eu am avut la congelator)

Mod de preparare

Untul la temparatura camerei l-am mixat cu zaharul, adaugand apoi pe rand si galbenusurile. Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt. Am incorporat faina in amestecul de ou si unt, la inceput cu mixerul, apoi am framantat usor cu mana, doar cat s-a incorporat faina. Am dat aluatul la frigider 30 minute.

Cat aluatul se odihnea, m-am ocupat de umplutura: intr-un bol am mixat branza cu smantana, zaharul brun si zaharul vanilat. Am adaugat treptat si laptele, apoi praful de vanilie.

Aluatul l-am scos din frigider, am oprit putin pentru grilajul de deasupra, iar restul l-am pus intre doua bucati de folie alimentara, si l-am intins cu sucitorul, dandu-i forma rotunda. 

Intr-o forma de tarta din ceramica, pe care am uns-o cu ulei si am tapetat-o cu hartie de copt, am pus aluatul, ajutandu-ma de una dintre folii. Aluatul l-am intepat din loc in loc cu o furculita, apoi am pus amestecul de branza, am presarat coacaze (scurse bine de zeama) din abundenta, apoi din aluatul ramas am taiat fasii, pe care le-am pus deasupra.

Am dat tava la cuptorul preincalzit pentru cca 30 minute.

Cand tarta a fost gata, am mai pus cateva coacaze (era pacat de ele sa nu le folosesc cumva), apoi am pudrat cu zahar.

Am lasat tarta la rece pana a doua zi (asta a fost cam dificil..) apoi am papat cu mare pofta!!

A iesit PERFECTA!! Blatul fraged, usor sfaramicios, dar nu atat de sfaramicios incat sa nu poti taia.. iar combinatia de branza-vanilie-coacaze... este absolut delicioasa!!!


Pofta buna va doresc!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si coacaze" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu branza si fructe de padure

Postat de Dya

Tarta cu branza si fructe de padure

Se cerne făină, se adaugă ouăle, zahărul şi untul. Se presară bicarbonatul şi drojdia.Se presara coaja rasa de lamaie si portocala. Se toarnă apa şi se frământă un aluat...

Citeste continuarea

Tarta cu ricotta si fructe de padure

Postat de comanligia

Tarta cu ricotta si fructe de padure

Se face un aluat din apa,ulei, sare  si faina se amesteca bine toate ingredientele.Dupa ce sa format o coca nici moale nici tare se imparte indoua parti,apoi pe rand se intinde cate o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.04.2013, 08:35
wow ce frumos arata, as vrea si eu o feliuta daca se poate
la 23.04.2013, 08:35
la 23.04.2013, 08:39
super arata!!!
la 23.04.2013, 08:52
Frumusele tare pozele
la 23.04.2013, 08:56
Cate o feliuta ptr fiecare!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking