Tarta cu branzica telemea la cuptor

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
20 Iun 2013 | 4003 vizualizari
Tarta cu branzica telemea  la cuptor

va spuneam ca ai mei prunci nu vor sa auda de carne... astfel incat tarta asta le-a fost dedicata in exclusivitate! Au devorat-o cat ai clipi, asa ca nu acceptam cereri ca nu (mai) putem onora....

Ingrediente

  • 250 gr faina alba
  • 125 gr margarina
  • 1 ou
  • 1 lingurita de zahar
  • 1/2 cubulet drojdie proaspata
  • 4 linguri de lapte caldut
  • 4 linguri de bulion
  • 2 linguri de smantana
  • branzica telemea, cca 70 gr.
  • cascaval (taiat feliute subtiri) cca 70 gr.
  • 5 masline negre
  • cascaval ras, cca 50 gr

Mod de preparare

Pregatim aluatul astfel: preparam maiaua amestecand 2 linguri de faina cu laptele caldut, drojdia maruntita, zaharul si sarea.Lasam sa-si dubleze volumul, adaugam margarina, oul si restul de faaina+ semintele de floarea soarelui. Obtinem un aluat elastic pe care-l intindem cu sucitoarea si il asezam intr-un vas termorezistent avand grija sa cuprinda si peretii vasului. Surplusul il decupam dupa forma vasului si il vom taia marunt la final sa acoperim tarta. Lasam forma cu aluatul la dospit pentru 10 minute.

Dupa ce acest timp s-a scurs,ungem aluatul cu doua linguri de bulion, apoi cu doua linguri de smantana si asezam branzica telemea si cele 70 gr cascaval(taiate feliute subtirele).

Ramasitele de aluat pe care le-am obtinut cand am decupat dupa forma tavii le vom folosi umpland golurile ramase si niveland tarta. Asezam maslinele peste aceasta umplutura. Amestecam bulionul ramas (2 linguri) cu 2 linguri de apa rece, si decoram tarta. La final adaugam si cascavalul ras si dam forma la cuptor la temperatura medie pana cand tarta capata culoare aurie (180 grade cca 40 minute)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branzica telemea la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pancakes cu sunca, ardei si masline

Postat de mirela0911

Pancakes cu sunca, ardei si masline

Intr-un bol se mixeaza ouale bine cu sarea si piperul. Sunca se taie cubulete, la fel si ardeiul gras, iar maslinele se feliaza. Toate acestea se pun peste oua, se adauga uleiul si se toarna...

Citeste continuarea

Trigoane cu ciuperci

Postat de Anett

Trigoane cu ciuperci

Maruntim ceapa si calim in ulei pentru cateva minute. Adaugam ciupercile curatate si taiate in cubulete si se amesteca din cand in cand pana se inmoaie si isi lasa zeama. Presarim cu sare si piper...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.06.2013, 21:19
Ce-mi place cum arata!
la 20.06.2013, 21:19
la 20.06.2013, 21:20
ce imi place....si tare buna trebuie sa mai fie!!!!
la 20.06.2013, 21:23
imi place
la 20.06.2013, 21:32
Asta sigur e pe placul meu!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking