Ingrediente
- ptr.aluat:
- 100 gr.unt;
- 2 galbenuşuri;
- 75 ml.lapte;
- 240 gr.faina
- ptr.umplutura:
- 1/2 kg.carne de miel;
- 4 dovlecei;
- 2 cepe;
- 3-4 catei de usturoi;
- 3 oua;
- 2 cartofi;
- 2 roşii;
- 250 gr.branza(tip philadephia)
- sare;
- piper mixt proaspat macinat;
- cimbru;
- rozmarin;
- ulei de masline;
- sare;
- o picatura sos de rodii;
- 50 ml.vin roşu sec
Mod de preparare
Se amesteca bine ingredientele ptr.aluat fara sa se framante;aluatul format se lasa la rece ptr.30 min.
Carnea de miel se pune ıntr-o tigaie non aderenta cu condimentele, o lingura ulei de masline, o picatura de sos de rodii şi vinul; se lasa la foc mic pana se fragezeşte carnea
Dovleceii se taie şi se pun cu sare la scurs. Cartofii se fierb ın coaja şi se taie felii. Ceapa se taie peştişori iar usturoiul se da prin razatoare
Punem ceapa şi usturoiul la calit,dupa 2-3 min. se adauga dovleceii şi se mai lasa 5 min.cu capacul acoperit. Roşiile se oparesc ,se curata de coaja şi se taie felii
Ungem o tava cu unt; ıntidem o foaie mai mare decat tava. Foaia se ıntınde ın tava şi pe peretii laterali. Se pune carnea ın tava, cartofii şi dovleceii (ın straturi). Facem o compozitie din oua, branza, sare şi piper şi turnam ın tava
La sfarşit se pun roşiile şi se da la cuptorul preıncalzit la 180 de grade pentru aproimativ 55 minute
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne şi dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|