Tarta cu crema de gris si ciocolata

Postat de mihaelamiky1992 in Torturi
15 Apr 2014 | 3411 vizualizari
Tarta cu crema de gris si ciocolata

Ingrediente

ALUAT:
  • 125 g faina alba
  • 75 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • coaja de la o lamaie
  • praf de sare
CREMA DE GRIS:
  • 125 g gris
  • 500 ml lapte
  • 350 g ricotta (branza de vaci)
  • coaja de la o portocala
  • 200 g zahar pudra
  • scortisoara
GANACHE DE CIOCOLATA:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida

Mod de preparare

ALUAT:

Amestecam faina cu zaharul pudra, facem o gaura in mijloc, adaugam praful de sare, untul si coaja de lamaie. Framantam faina cu celelalte ingrediente pana obtinem o  consistenta nisipoasa. Adaugam si cele 3 galbenusuri, framantam bine pt a obtine un aluat neted si compact dupa care dam la frigider pentru aproximativ o ora.

CREMA DE GRIS:

Incalzim laptele, agaugam grisul treptat si lasam sa fiarba pana se ingroasa. Amstecam ricotta cu zaharul, apoi adaugam si grisul cald cu un praf de scortisoara si coaja de portocala. Dam totul la rece.

Intre timp pregatim tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Aluatul il intindem cu un sucitor, il punem in tava si adaugam crema de gris.

Coacem tortul in cuptorul preincalzit la 180° pentru 45 minute.

GANACHE DE CIOCOLATA:

Topim ciocolata in bagnomaria, adaugam frisca lichida calduta, amestecam bine si turnam compozitia peste tortul racit.

Pentru decor eu am folosit nuca de cocos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de gris si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert tort cu mango si mousse de piersici

Postat de diaconta

Desert tort cu mango si mousse de piersici

Eu am pregatit mai întâi jeleul de zmeura. Foile de gelatina le-am hidratat cu putina apa rece. Am încalzit siropul si am pus  gelatin scursa de apa. Am amestecat...

Citeste continuarea

Tort cu fructe si frisca

Postat de camelia75

Tort cu fructe si frisca

Mod de preparare blat de cacao: 1.Mixati foarte bine ouale cu zaharul, pana ce zaharul se topeste si compozitia devine ca o crema.Adaugati apa,esenta de rom,apoi faina cernuta si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2014, 13:51
la 15.04.2014, 13:59
Bun trebuie sa fie!
la 15.04.2014, 14:17
bun
la 15.04.2014, 15:06
la 15.04.2014, 17:28
fain

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking