Tarta cu fructe de padure si visine

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
5 Apr 2014 | 3265 vizualizari
Tarta cu fructe de padure si visine

In acest week-end va aduc o tarta aromata, usor acrisoara dar care tare repede se mai mananca..Cred si eu ca se termina asa repede la cat este de buna...Am pregatit-o seara iar a doua zi efectiv se topea in gura :)

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 130 gr margarina la pachet
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 220 gr faina
  • 2 linguri apa rece

Umplutura:

  • 100 ml apa
  • 6-7 linguri zahar
  • 250 gr fructe de padure
  • 1 borcan mic visine fara samburi
  • 3 linguri amidon
  • semintele de la jumatate de pastaie de vanilie
  • 1 lingura nuca de cocos
  • zahar pudra

Mod de preparare

Aluatul:
Intr-un bol punem margarina taiata cuburi, zaharul, praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie si le amestecam cu mana.
Incorporam toata faina, apoi cele doua linguri de apa si framantam pana obtinem o bila de aluat.
Il invelim in folie si il dam la frigider pana pregatim umplutura.

Umplutura:
Punem apa intr-o cratita impreuna cu zaharul, le punem pe foc si lasam sa fiarba 3-4 minute.
Adaugam fructele le lasam si pe ele 4-5 minute, apoi punem amidonul pe care il dizolvam inainte cu 2-3 linguri de apa rece.
Amestecam bine sa nu faca cocoloase si cand se ingroasa ca o budinca luam cratita de pe foc.
Aromatizam umplutura cu semintele de vanilie.

Scoatem aluatul de la frigider si rupem din el ceva mai mult de jumatate.
Rupem o bucata de hartie de copt, luam bucata mai mare de aluat si intindem o foaie subtire direct pe hartia de copt.
Luam hartia cu tot cu foaia de aluat si o punem intr-o tava de tarta.
O asezam frumos cu mana iar marginile care dau in afara tavii le taiem.
Turnam umplutura si presaram nuca de cocos.
Din restul de aluat intindem o foaie din care taiem fasii si le asezam peste umplutura ca un grilaj.

Introducem tarta in cuptorul incins la o temperatura potrivita pana se rumeneste aluatul apoi o scoatem si o lasam sa se raceasca.

O pudram cu zahar si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe de padure si visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (58)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tiramisu reţetă originală, cu visine la pahar

Postat de rocsi_1612

Tiramisu reţetă originală, cu visine la pahar

Tiramisu reţetă originală Spalam visinele, le scoatem samburii, punem o lingura de zahar, le amestecam si le dam la frigider. Cafeaua preparata o lasam sa se raceasca. Galbenusurile le...

Citeste continuarea

Desert gogosi cu lingura

Postat de Ina

Desert gogosi cu lingura

Batem ouale cu praful de sare, apoi adaugam zaharul si batem in continuare cu un tel para, pana obtinem o emulsie alba.  Incalzim laptele ( sa fie cald spre fierbinte ), adaugam drojdia si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2014, 19:49
Desi fac si eu atat de des, nu lipsesc nici de la tine daca ma servesti cu asa ceva
la 05.04.2014, 19:49
Minunata!!
la 05.04.2014, 19:49
yamiii
la 05.04.2014, 19:53
mmmm vreau si eu o felie!
la 05.04.2014, 19:55
O bunatate de tarta ai facut! ;-bd

Vezi toate comentariile (58)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking